Adrian Iorgulescu a dispus o anchetă asupra arhivelor MCC

Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, a anunţat, marţi, în Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, că a dispus o anchetă în privinţa arhivelor Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC), pentru a sesiza dacă acestea sunt complete.

21 afișări
Imaginea articolului Adrian Iorgulescu a dispus o anchetă asupra arhivelor MCC

Adrian Iorgulescu a dispus o anchetă asupra arhivelor MCC (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Iorgulescu a venit la şedinţa Comisiei însoţit de secretarul de stat, Demeter Andras.

Ministrul a spus că ancheta dispusă vine ca urmare a unor materiale apărute în presă, conform cărora mai multe documente din arhiva MCC ar fi dispărut.

"Am dispus o anchetă cu privire la arhiva noastră. Arhiva MCC are o problemă şi nu are rost să o ascundem. În 2003, sediul Ministerului s-a mutat de la Casa Scânteii pe actualul amplasament (din Şoseaua Kiseleff, nr. 30, n.r.). Aici împărţim un spaţiu cu Muzeul Satului. Arhiva nu a putut fi transportată în acest sediu, a rămas la Casa Scânteii. Anumite lucruri nu vin din faptul că au dispărut, cât din faptul că nu s-a reuşit o bună repartizare a documentelor. Am dispus o anchetă care să pună lucrurile în clar şi când voi avea o radiografie exactă, o să comunic dacă a dispărut într-adevăr vreun document din arhiva noastră sau e vorba doar de o presupoziţie", a spus Adrian Iorgulescu.

El a mai precizat că şi în momentul de faţă, arhivele MCC sunt depozitate la Casa Presei Libere, din cauza lipsei de spaţiu a Ministerului. "Arhiva noastră pleacă de la MCC şi se duce tot la Casa Scânteii (Casa Presei Libere, n.r.). Sigur că ar fi minunat dacă am avea un sediu şi ar fi depozitate la MCC", a mai spus Iorgulescu.

De anchetă se ocupă secretarul de stat Demeter Andras.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, participă marţi la şedinţa Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, pentru a-şi prezenta proiectele legislative pentru anul în curs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici