Adrian Iorgulescu: Cât timp voi fi ministru al Culturii nu îmi pun problema desfiinţării MŢR

Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, a declarat miercuri, că nu intenţionează desfiinţarea sau schimbarea profilului Muzeului Ţăranului Român (MŢR), aşa cum a fost acuzat de directorul instituţiei, Vintilă Mihăilescu.

38 afișări
Imaginea articolului Adrian Iorgulescu: Cât timp voi fi ministru al Culturii nu îmi pun problema desfiinţării MŢR

Adrian Iorgulescu: Cât timp voi fi ministru al Culturii nu îmi pun problema desfiinţării MŢR (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Iorgulescu a spus că, în prezent, Corpul de control al Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) evaluează activitatea mai multor muzee din subordinea ministerului, printre care Muzeul Ţăranului Român, Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie.

Iorgulescu a precizat că nu s-a pus niciodată problema să desfiinţeze MŢR.

"Este cea mai proastă glumă pe care am auzit-o în ultima vreme. Până în acest moment nu există un raport pentru Muzeul Ţăranului Român. Acolo s-au constatat anumite disfuncţii, ca să nu spun ilegalităţi. Dar acest raport nu a fost prezentat. În niciun caz nu se prevede desfiinţarea acestui muzeu, sunt aberaţii. Cât voi fi ministru al Culturii nu îmi pun problema desfiinţării acestui muzeu", a spus Iorgulescu.

Ministrul Culturii a precizat că a ajutat MŢR cu "foarte mulţi bani". "Dar fabulaţia este infinită şi unii ţipă preventiv", a spus Iorgulescu, precizând că directorul MŢR, Vintilă Mihăilescu, "fabulează".

Adrian Iorgulescu a afirmat că raportul Corpului de Control al MCC cu privire la activitatea Muzeului Ţăranului Român va fi finalizat în câteva săptămâni, urmând ca ulterior să se ia o decizie în privinţa instituţiei.

Directorul Muzeului Ţăranului Român (MŢR), Vintilă Mihăilescu, a declarat pentru MEDIAFAX că a constatat în raportul întocmit de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), în urma unui control la MŢR, o serie întreagă de recomandări ce vizează desfiinţarea instituţiei în forma sa actuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici