Adrian Thiess, despre noul canal de ştiri: Există varianta preluării unui post TV existent pe piaţă

Adrian Thiess a declarat, pentru MEDIAFAX, că televiziunea de ştiri care se va lansa în septembrie în prezenţa lui George W. Bush ar putea porni prin achiziţia unui post existent deja pe piaţă, care are asigurată distribuţia pe cablu şi, deci, vizibilitate în rândul populaţiei.

562 afișări
Imaginea articolului Adrian Thiess, despre noul canal de ştiri: Există varianta preluării unui post TV existent pe piaţă

Adrian Thiess, despre noul canal de ştiri: Există varianta preluării unui post TV existent pe piaţă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Adrian Thiess, coordonatorul proiectului noii televiziuni, care va face parte din acelaşi trust de presă cu ziarul Puterea, a spus că există două variante pentru lansarea postului TV: preluarea unui canal de pe piaţa audiovizualului, care este deja în grilele operatorilor de cablu, sau punerea în funcţiune a unei televiziuni noi, după preluarea unei licenţe audiovizuale de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA)

Fiind întrebat dacă televiziunea preluată ar putea fi Vox News - un post care emite, într-un regim de probă, din 16 noiembrie 2009, aflându-se în sfera businessului media al familiei Păunescu - Adrian Thiess a spus doar că "există varianta de a prelua un post existent pe piaţă, care există în grila cabliştilor deja". "Totul este posibil", a spus Thiess.

El nu exclude însă nici preluarea unei noi licenţe audiovizuale de la CNA, însă are în vedere faptul că, pentru ca o nouă televiziune să aibă vizibilitate, trebuie să fie măcar în pachetele de bază ale celor trei mari operatori de cablu din România (RCS&RDS, UPC şi DCS, nr.).

"Contractele cu o companie de distribuţie pe cablu sunt specifice. Este vorba şi de cum te prezinţi la operatorul de cablu. Dacă ai o grilă şi nume importante în media, nu poţi fi ignorat", a afirmat Adrian Thiess, care a precizat că, dacă preiei o televiziune care se află deja în grilele cabliştilor, nu înseamnă neapărat şi o distribuţie asigurată.

El a mai spus că în prezent este asigurată finanţarea pentru primii doi ani de funcţionare a noului post TV, investiţia iniţială în această televiziune fiind una "importantă".

"Avem soluţionată partea de finanţare şi există discuţii cu viitori manageri ai postului. Nu pot să spun cum se va numi noua televiziune. Va fi o televiziune care va demonstra credibilitate, care lipseşte în România (...) Cel mai important lucru este credibilitatea, nu chestiunile partinice, pentru că aşa este structurată presa în România. Într-o ţară civilizată şi normală, partea editorială şi cea mangerială sunt separate", a explicat Adrian Thiess, dând mai multe exemple despre modul în care funcţionează presa în Germania.

Adrian Thiess a refuzat să spună cum ar urma să se numească televiziunea, cine o finanţează şi de unde provin banii. El a precizat însă că toate aceste lucruri vor fi făcute publice.

În legătură cu prezenţa lui George W. Bush la lansarea acestei televiziuni de ştiri, Adrian Thiess a spus că fostul preşedinte american a fost invitat şi la lansarea ziarului Puterea, dar din cauza programului său încărcat nu a putut onora invitaţia.

"Domnul Bush vine special pentru această lansare a televiziunii. În cadrul lansării vor exista mai multe teme, dezbateri pe diverse teme, leadership, apărare, o conferinţă pe teme de securitate, la care va participa. Va participa şi la o întâlnire cu mai multe personalităţi, va exista şi o gala dinner cu invitaţi speciali", a afirmat Thiess.

El a mai spus că pentru invitarea unei personalităţi de asemenea nivel la un eveniment "există o procedură foarte complicată, la nivel de detaliu", care implică "măsuri de securitate speciale, un plan de protecţie special", invitaţia către George W. Bush fiind transmisă de mult timp.

Vineri seară, Adrian Thiess a declarat, pentru MEDIAFAX, că la lansarea acestui post TV, la Bucureşti, ar urma să vină şi fostul secretar de Stat american Colin Powell şi David Plouffe, şeful de campanie al lui Barack Obama, jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein, precum şi fostul prim-ministru spaniol José María Aznar López.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici