AFP a stabilit o serie de reguli privind activitatea jurnaliştilor săi în reţelele sociale

Agence France-Presse (AFP) a făcut public, joi, un ghid pe care l-a elaborat pentru a reglementa activitatea jurnaliştilor săi în reţelele de socializare.

177 afișări
Imaginea articolului AFP a stabilit o serie de reguli privind activitatea jurnaliştilor săi în reţelele sociale

AFP a stabilit o serie de reguli privind activitatea jurnaliştilor săi în reţelele sociale (Imagine: Shutterstock)

"O mare parte dintre jurnalişti urmăresc aceste reţele pentru a face o monitorizare. Însă unii doresc să şi participe activ la schimburi (de informaţii, n.r.)", a explicat conducerea AFP.

În acest ghid, AFP cere jurnaliştilor care vor să fie activi pe Twitter sau Facebook în calitate de jurnalişti ai agenţiei, să respecte codul deontologic al agenţiei şi valorile promovate de aceasta - independenţă, echilibru şi imparţialitate.

Jurnalistul care vrea să participe în cadru profesional este invitat să-şi utilizeze numele şi să indice calitatea sa de jurnalist. Pe Twitter, el trebuie să utilizeze formula "#AFP" pentru a face o diferenţiere între informaţiile de interes profesional şi cele care ţin de viaţa sa privată, a precizat agenţia.

Pentru a constitui o reţea, el poate publica elemente de informare privind domeniul său de activitate, notaţii personale, detalii de culoare, dar trebuie să acorde întâietate, în ceea ce priveşte informaţiile, serviciilor AFP.

Totodată, jurnaliştii AFP nu au voie să publice informaţii de tip breaking news - rezervate clienţilor AFP - pe o reţea socială.

De asemenea, jurnaliştii trebuie să adopte "o poziţie de neutralitate în ceea ce priveşte domeniul lor" şi să nu afecteze imaginea generală de agenţie imparţială a AFP.

Acest ghid va fi actualizat în funcţie de evoluţia tehnologiilor şi practicilor în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici