Video Al Gore şi televiziunile britanice au dominat premiile International Emmy

Marea Britanie şi fostul vicepreşedinte american Al Gore au dominat premiile International Emmy, care au fost decernate luni seara, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York.

1 afișare

"Este o seară norocoasă pentru noi", a declarat actorul şi scriitorul britanic Stephen Fry, care a luat premiul Emmy pentru documentarul său despre tulburări bipolare. "Avem şansa de a avea această instituţie, BBC, care ajută de multe generaţii televiziunea", a mai spus acesta.

Marea Britanie a dominat  premiile International Emmy:  Jim Broadbent a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor, istoricul Simon Schama a luat premiul pentru cel mai bun program artistic, cu "Moartea unui preşedinte", o docu-ficţiune de Gabriel Range despre asasinarea imaginară a preşedintelui american George W. Bush.

Al Gore a fost recompensat cu un premiu special International Emmy pentru rolul său în lansarea postului de televiziune prin cablu Current TV şi pentru lupta împotriva încălzirii globale.

"Cred că viitorul democraţiei în lumea noastră depinde la un nivel semnificativ de democratizarea televiziunii", a spus Al Gore.

Patrick Le Lay, fostul preşedinte al postului francez TF1, a primit premiul pentrru cel mai bun regizor, în timp ce actriţa Muriel Robin a primit premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul lui Marie Besnard din filmul de televiziune "Marie Besnard, l'empoisonneuse", difuzat pe TF1 în 2006.

Premiile International Emmy sunt decernate anual de Academia Internaţională de Arte ale Televiziunii, asociaţie creată în 1969, cu sediul la New York, care regrupează aproximativ 400 de difuzori, producători şi distribuitori din 70 de ţări.

Premiile Emmy International sunt acordate celor mai bune producţii de televiziune realizate în afara Statelor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici