Albumul de fotografii "Lumea, astăzi", lansat de agenţia Reuters în România

Albumul "Lumea, astăzi", care a fost lansat marţi de editura Rao, prezintă cele mai semnificative imagini surprinse de fotografii Reuters începând cu anul 2000 şi până în prezent - de la fotografii de război, la prezentări de modă sau portrete ale unor lideri politici.

4 afișări
Imaginea articolului Albumul de fotografii "Lumea, astăzi", lansat de agenţia Reuters în România

Foto www.reuters.com

Ilieş Câmpeanu, editor-şef al editurii Rao, a prezentat albumul ca fiind unul despre jurnalişti, despre curajul asumat conştient de aceştia şi despre implicarea lor activă în cele mai fierbinţi părţi ale lumii. Albumul este, în acelaşi timp, o carte dedicată celor aproximativ 250 de ziarişti ucişi în zone de conflict în primii şapte ani ai mileniului al treilea.

"Documentele fotografice sunt grupate pe nouă secţiuni care ating probleme fundamentale din lumea de astăzi. Nu sunt doar imagini din zone de conflict, sunt şi vedete pe covorul roşu, lumea desfăşurată în toată plenitudinea", a mai spus Ilieş.

"Valoarea albumului constă în atenţia deosebită acordată imaginii, cea dată de concept şi de conţinut. Această carte este surprinzătoare şi pentru noi, care am trăit şi am scris despre aceste evenimente. Albumul ne ajută să ordonăm informaţiile din jur", a spus Oana Popescu, şefa departamentului Externe al publicaţiei Cotidianul.

Mihai Barbu, unul dintre fotografii Reuters prezenţi la lansare, a spus că speră ca următorul album lansat de agenţia de ştiri, care se va numi "Lumea, mâine", să poată prezenta o lume mai bună.

Un alt fotoreporter Reuters, Bogdan Cristel, a spus că albumul este o "radiografie a prezentului, o mărturie despre cum arată lumea astăzi". Acesta a adăugat că cele 537 de fotografii, selectate din arhiva Reuters de editori ai biroului de la Paris, creează o imagine "cosmopolită" a lumii.

Corespondentul agenţiei franceze Gamma, Florin Ghioca, Oana Popescu şi Cristina Liberis, şef al departamentului Externe al postului Realitatea TV, au prezentat experienţele lor personale din zonele de conflict. "Fotografiile de război, de eveniment, înseamnă un sacrificiu pe care-l fac fotografii cu multă pasiune. Singura bucurie pe care o ai este o imagine pe care o transmiţi lumii. La rândul meu, şi eu am fost expus unor riscuri, însă nu regret nimic. Dacă o să răsfoiţi albumul o să aveţi o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă lumea astăzi. A fi fotograf Reuters înseamnă un vârf în cariera unui fotoreporter", a spus Florin Ghioca.

Albumul "Lumea, astăzi", ilustrat cu fotografii realizate de 227 de reporteri de 70 de naţionalităţi, este "povestea în imagini a secolului nostru", o prezentare a momentelor care au schimbat lumea şi a faptelor care au decis viaţa omenirii, fiind primul de acest fel din librăriile româneşti. Preţul albumului este de 130 de lei, potrivit editorului.

Reuters, cea mai mare agenţie de ştiri de pe glob, a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de 150 de ani. Fotoreporterii agenţiei au obţinut numeroase premii, printre care se numără World Press Photo of the Year, în 2004 şi în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici