Video Alex Dima şi comoara românească lăsată de izbelişte, duminică, în prima ediţie "România, te iubesc!" - VIDEO

Corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima va prezenta o anchetă despre agricultură - comoara românească lăsată de izbelişte, în prima ediţie a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, informează televiziunea.

926 afișări

O investigaţie de proporţii va fi subiectul primei ediţii "România, te iubesc!", difuzată la Pro TV pe 30 septembrie, de la ora 18.00.

Corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima, autorul acesteia, dă mai multe detalii despre subiectul pentru care a muncit câteva luni bune şi cu ajutorul căruia vrea să prezinte România aşa cum este:

"Am copilărit la ţară. Mă doare să văd cum hectare întregi, mii de hectare de pământ sunt ori abandonate, ori lucrate aiurea. Avem 9,4 milioane de hectare de teren arabil. O comoară. Alţii fac eforturi uriaşe să facă agricultură în deşert, iar noi ne batem joc. Anul acesta am irigat doar pe 1,2 la sută din toată suprafaţa agricolă. Ne-am distrus sistemul de irigaţii cu o inconştienţă năucitoare. Am încercat să fac o radiografie a sistemului de irigaţii în principal, de la oamenii care muncesc şi fac milioane de euro până la agricultorul care bate pământul cu sapă fără niciun spor. Cu autorităţi incompetente, părtaşe la furt (şi demonstrăm lucrul acesta!), cu situaţii din alte ţări şi soluţii care ar putea să ne salveze", spune Alex Dima.

Jurnalistul precizează că l-a marcat lipsa de organizare a agricultorului român. "De ani de zile ne încăpăţânăm să ne muncim pământul pe fâşii, pe bucăţele, fără nicio gândire sau logică. 65 la sută din terenul agricol este în această situaţie. M-a marcat foarte mult şi suferinţa oamenilor pe care i-am găsit în iarnă sub zăpadă, iar acum, când m-am întors la ei, erau pârjoliţi de secetă. Parcă ar trăi sub un blestem. În plus, incredibil, dar încă mai există ce să se fure sau să se distrugă. Am găsit hoţi la lucru, mână în mână cu şefii irigaţiilor şi poliţiştii", mai spune corespondentul Ştirilor Pro TV.

Subiectul primei ediţii a emisiunii "România, te iubesc" a fost deja apreciat de aproape 700 de fani ai emisiunii, pe pagina programului de pe facebook.com. Cei interesaţi pot să spună la rândul lor pe facebook.com/Romaniateiubesc ce părere au despre agricultura din România în 2012 sau pot să dea o soluţie pentru redresarea acestui domeniu pe adresa emisiunii - romaniateiubesc@protv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici