Alex Leo Şerban, distins cu Marele Premiu, la Gala Jurnalismului cultural

Criticul de film Alex Leo Şerban va primi Marele Premiu al primei ediţii a Galei Jurnalismului cultural, organizată în perioada 4 - 5 decembrie, la Iaşi, de Fundaţia Culturală "Timpul", printre câştigători numărându-se şi Matei Florian şi Mihaela Michailov.

28 afișări
Imaginea articolului Alex Leo Şerban, distins cu Marele Premiu, la Gala Jurnalismului cultural

Alex Leo Şerban, distins cu Marele Premiu, la Gala Jurnalismului cultural (Imagine: Mediafax Foto)

Gala Jurnalismului cultural îşi propune să premieze cei mai valoroşi publicişti ce activează în presa scrisă culturală (reviste culturale şi pagini de cultură ale cotidienelor, suplimente culturale).

Gala răsplăteşte jurnaliştii care publică cel puţin lunar în presa culturală şi au minimum doi ani de experienţă în domeniul presei culturale.

Asfel, în cadrul primei ediţii ai Galei Jurnalismului cultural, la categoria "Eseu" a fost desemnată câştigătoare Luiza Vasiliu, în timp ce premiul la categoria "Critică literară" va reveni lui Doris Mironescu.

De asemenea, Iulia Popovici a fost desemnată câştigătoare la categoria "Critică de teatru", în timp ce Mihaela Michailov a fost desemnată câştigătoare la "Critică de dans".

La categoria "Critică arte vizuale" câştigător a fost desemnat Cosmin Costinaş, iar la "Critică muzicală", Matei Florian.

De asemenea, la categoria "Interviu", câştigătorul este Ovidiu Şimonca.

Juriul primei ediţii a Galei este format din Liviu Antonesei, preşedinte, Alexandru Călinescu, Oltiţa Cîntec, Răzvan Ţupa şi Elena Vlădăreanu.

Gala de premiere este precedată, pe 4 decembrie, de un eveniment ce îi reuneşte pe scriitorii Filip Florian şi Ioan T. Morar, invitaţii de onoare ai primei ediţii.

Filip Florian, autorul romanelor "Degete mici" şi "Zilele regelui" şi coautorul "Băiuţeilor", este unul dintre cei mai cunoscuţi autori români contemporani.

În cadrul evenimentului de pe 4 decembrie, Florian va lectura din cel mai recent roman al său, "Zilele regelui".

Ioan T. Morar este membru fondator al Academiei Caţavencu, unde lucrează şi în prezent, precum şi senior editor la Cotidianul.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Ioan T. Morar va citi în premieră 20 de poeme dintr-un nou volum, în curs de apariţie la Editura Brumar.

Iniţiatorul Galei Jurnalismului Cultural, care va avea loc în perioada 4 - 5 decembrie, este Fundaţia Culturală "Timpul", iar finanţarea este asigurată de proiectul "Iaşi 600", derulat de Primăria Municipiului Iaşi.

Evenimentul are ca parteneri Universitatea "Al. I. Cuza" Iaşi şi Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici