Alexandru Niculescu prezintă expoziţia "Studio 0608" la Roma

Alexandru Niculescu prezintă, în 14 mai, în spaţiile expoziţionale ale Academiei di Romania din Roma, vernisajul expoziţiei "Studio 0608", aceasta fiind deschisă publicului în perioada 14-24 mai.

168 afișări
Imaginea articolului Alexandru Niculescu prezintă expoziţia "Studio 0608" la Roma

Alexandru Niculescu prezintă expoziţia "Studio 0608" la Roma

Expoziţia, îngrijită de Cristian A. Damian, bursier "Nicolae Iorga" la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, propune evoluţia artistică a ultimilor doi ani a artistului român.

Absolvent al Universităţii de Artă din Bucureşti, secţia pictură, Alexandru Niculescu se află la încheierea stagiului bienal de bursă "Vasile Pârvan", la Accademia di Romania din Roma.

În ultimii doi ani, artistul a participat la numeroase expoziţii colective: Spazi Aperti 5 - Accademia di Romania din Roma, "C" Padiglione Italia, Giardini della Biennale, Venezia, A New Far West - Trieste, sPainter - Roma, Accidental / Coincidental - New York, şi personale - Nite Days, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Venezia.

Potrivit unui comunicat, "Fără a renunţa la pictură, artistul ajunge la diferite alte forme plastice de expresie, cum ar fi fotografia sau instalaţia, pe care le exploatează într-o formă proprie, deseori ironică şi în care jocul destructurării pentru a recrea noi personaje şi noi personificări este o trăsătură principală. Ne regăsim astfel în faţa unui artist dinamic, în continuă evoluţie, iar descoperirea creaţiei artistice a acestuia trebuie filtrată prin diverse prisme, pentru a găsi cheia interpretativă, a căuta şi a înţelege diversitatea lucrărilor sale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici