Alina Cojocaru va dansa ca invitat special la Sarasota Ballet din Florida

Una dintre cele mai faimoase balerine din lume, românca Alina Cojocaru, prim balerină la Royal Ballet din Londra, va dansa ca invitat special la Sarasota Ballet din Florida, alături de partenerul său, Johan Kobborg, în stagiunea 2009-2010, se arată pe site-ul instituţiei.

100 afișări
Imaginea articolului Alina Cojocaru va dansa ca invitat special la Sarasota Ballet din Florida

Alina Cojocaru va dansa ca invitat special la Sarasota Ballet din Florida (Imagine: Mediafax Foto)

Prima lor reprezentaţie va fi în spectacolul "Giselle", a cărui premieră este programată pe 27 noiembrie.

Alina Cojocaru s-a bucurat de critici foarte bune după prima sa reprezentaţie în "Giselle", alături de compania Royal Ballet. Kobborg, care a fost prim balerin pentru Royal Danish Ballet, în prezent ocupând aceeaşi poziţie în cadrul Royal Ballet, este de asemenea considerat unul dintre cei mai buni dansatori ai lumii, la ora actuală.

Cojocaru şi Kobborg au dansat pe cele mai importante scene ale lumii, inclusiv cu Mariinsky Ballet, Bolshoi Ballet, Hamburg Ballet, precum şi în România, alături de corpul de balet al Operei Naţionale Bucureşti.

Cei doi vor ocupa astfel locurile lăsate libere după plecarea principalilor balerini de la Sarasota - Lauren Strongin, Saneyuki Kawashima, Kyoko Takeichi şi Sergiy Mykhaylov.

Alina Cojocaru s-a născut pe 27 mai 1981, în Bucureşti, a studiat la Kiev timp de şapte ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne.

După anul în care a dansat în cadrul Companiei de Balet din Kiev, a revenit la Londra, fiind promovată ca prim-balerină.

În 2002, a apărut pentru prima dată pe o scenă românească, interpretând rolul titular din "Giselle".

Ea a fost distinsă atunci cu Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler, pentru performanţele prin care reprezintă şi impune talentul românesc pe marile scene ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici