Anamaria Marinca participă la "Shooting Stars" din partea României, la Berlinală

Actriţa Anamaria Marinca a fost desemnată să reprezinte România în proiectul "Shooting Stars" 2008, prin care nouă tineri actori din Europa se vor afla sub lumina reflectoarelor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care se desfăşoară în perioada 7-17 februarie 2008.

1 afișare
Imaginea articolului Anamaria Marinca participă la "Shooting Stars" din partea României, la Berlinală

Anamaria Marinca participă la "Shooting Stars" din partea României, la Berlinală

Aceştia au fost selectaţi dintr-un număr de 22 de actori promiţători, fiecare aleşi de un juriu format din membri ai European Film Promotion – o reţea de promovare a filmului european din care face parte, începând cu 2006, şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Este pentru a doua oară când România participă la acest proiect, ajuns la a 11-a ediţie, după ce anul trecut a fost reprezentată de actriţa Maria Popistaşu.

"A fost unanim decis că Anamaria Marinca trebuie să fie reprezentanta României", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Gligor, din partea APFR. "Era logic - după succesul de la Cannes, după filmele pe care le-a făcut şi după cariera care o aşteaptă şi pe care o are în faţă", a mai spus el.

Proiectul "Shooting Stars", ce se va derula între 8 şi 12 februarie, va cuprinde o serie de evenimente printre care un "industry breakfast" - un mic dejun la care vor participa directori de casting şi agenţi, o întâlnire cu alţi actori care au fost selecţionaţi în trecut, o conferinţă de presă şi o ceremonie în cadrul căreia Dieter Kosslick, directorul festivalului, îi va prezenta pe participanţii la "Shooting Stars".

Pe lângă Anamaria Marinca, la "Shooting Stars" vor mai participa Stine Fischer Christensen din Danemarca, Nicolas Cazalé din Franţa, Hannah Herzsprung din Germania, Zsolt Nagy din Germania, Elio Germano din Italia, Maryam Hassouni din Olanda, Joel Basman din Elveţia şi Andrew Garfield din Marea Britanie.

Printre actorii care au fost promovaţi în trecut de European Film Promotion se află Daniel Craig, Rachel Weisz, Heike Makatsch, Franka Potente şi Daniel Bruhl.

European Film Promotion este cea mai importantă reţea ce promovează şi "vinde" la nivel internaţional filmele şi talentele din Europa. Înfiinţată în 1997, reţeaua are în prezent 27 de organizaţii membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici