Andrei Gheorghe, în conflict cu Radio Guerrilla

Andrei Gheorghe, care, din septembrie, va prezenta reality-show-ul "Rătăciţi în Panama" la Kanal D, a intrat în conflict cu Radio Guerrilla, unde realiza emisiunea "Cu Gheorghe şi Mihaiu", după ce i s-a întrerupt contractul încheiat pe perioada aprilie 2009 - aprilie 2010.

306 afișări
Imaginea articolului Andrei Gheorghe, în conflict cu Radio Guerrilla

Andrei Gheorghe, în conflict cu Radio Guerrilla (Imagine: Adrian Staicoviciu/Mediafax Foto)

"Astăzi, pe 10 august - plecarea în Panama fiind pe 14 august -, după ce anterior am vorbit (cu managementul Radio Guerrilla, n.r.) pentru a mă asigura că această colaborare a mea cu Paprika Entertainment (casa de producţie care va produce emisiunea "Rătăciţi în Panama" la Kanal D, n.r.) este ok din punct de vedere al contractului comercial, am fost anunţat că nu mi se plătesc facturile pentru că eu nu am un contract cu Guerrilla (...) Este interesant că acest contract nu există, în virtutea bunelor intenţii, probabil, m-au ajutat ei cu nişte bani până acum", a declarat pentru MEDIAFAX Andrei Gheorghe.

El a precizat că, în aprilie 2009, a semnat cu Radio Guerrilla - un post de radio din cadrul trustului Realitatea-Caţavencu - un contract cu o durată de un an de zile, pentru emisiunea realizată împreună cu Liviu Mihaiu, directorul general al radioului.

"Contractul meu cu Radio Guerrilla este din aprilie (2009, n.r.) până în aprilie anul viitor. Eu nu am fost anunţat că emisiunea a fost scoasă din grilă. Nu există în istoria României un contract de radio întrerupt în felul acesta", a explicat Andrei Gheorghe.

El a mai spus că nu avea un contract de exclusivitate cu Radio Guerrilla, care să-i interzică proiecte la alte posturi din afara trustului Realitatea-Caţavencu. "În contractul meu de colaborare cu Radio Guerrilla nu este niciun fel de interdicţie (...) Nu aveam contract de exclusivitate. Nu aveau motive să întrerupă contractul. Eu eram obligat să stau pe post până pe 1 iulie, managementul Radio Guerilla m-a rugat să stau două săptămâni în plus, pentru că vin cu două săptămâni întârziere din Panama (unde se filmează "Rătăciţi în Panama", n.r.)", a mai spus Andrei Gheorghe.

De cealaltă parte, Mihnea Vasiliu, directorul Diviziei "Quality" a grupului Realitatea-Caţavencu şi membru în board-ul director al trustului, spune că emisiunea pe care Andrei Gheorghe şi Liviu Mihaiu o realizau la Radio Guerrilla a fost întreruptă la solicitarea lui Liviu Mihaiu.

"Domnul Gheorghe minte. Nu are nicio legătură emisiunea de la Kanal D. Ca în orice contract normal, când o emisiune dispare, în cazul celor care o realizează există nişte preavize. Emisiunea s-a întrerupt la solicitarea lui Liviu Mihaiu", a declarat pentru MEDIAFAX Mihnea Vasiliu.

El a precizat că "Andrei Gheorghe a ieşit de pe post la 15 iulie şi va fi plătit inclusiv pentru preaviz".

Totuşi, Andrei Gheorghe spune că nu a fost informat despre preaviz. "Unde-i preavizul?", s-a întrebat moderatorul.

El a mai spus că îşi va onora obligaţiile contractuale faţă de Paprika Entertainment, pentru emisiunea "Rătăciţi în Panama".

Kanal D va difuza, din septembrie, reality-show-ul concurs "Rătăciţi în Panama", prezentat de Andrei Gheorghe, o emisiune cu un buget de peste 2 milioane de euro, în care 18 concurenţi se vor lupta pentru un premiu de 50.000 de euro.

Emisiunea de la Kanal D înseamnă o revenire a lui Andrei Gheorghe pe micul ecran. În mai 2008, Andrei Gheorghe a fost suspendat din rolul de comentator al emisiunii "Meciul serii" de la Realitatea TV, după ce a fost surprins de poliţie conducând în stare de ebrietate. Potrivit Poliţiei Capitalei, Andrei Gheorghe a fost prins în data de 14 mai 2008, în jurul orei 19.30, conducând în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 0,17 grame la mie.

La sfârşitul aceleiaşi luni, Realitatea TV a decis să nu reînnoiască contractul cu Andrei Gheorghe, care se încheia pe 31 mai 2008, decizia fiind luată cu acordul ambelor părţi, potrivit unui comunicat. La acel moment, Andrei Gheorghe a declarat că standardele sale profesionale s-au îndepărtat de cele ale Realitatea TV.

Totuşi, în data de 16 martie 2009, Andrei Gheorghe a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, la Radio Guerrilla, pentru a realiza împreună cu Liviu Mihaiu emisiunea "Cu Gheorghe şi Mihaiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici