Angajaţii Agence France-Presse au intrat din nou în grevă

Angajaţii Agence France-Presse (AFP) au intrat în grevă din nou, luni, la solicitarea sindicatelor, motiv pentru care fluxurile agenţiei de ştiri vor fi perturbate până la ora 13:00 GMT.

117 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Agence France-Presse au intrat din nou în grevă

Angajaţii Agence France-Presse au intrat din nou în grevă (Imagine: Facebook)

Un anunţ în acest sens a fost publicat pe fluxul de ştiri al agenţiei. Totodată, AFP îşi cere scuze abonaţilor săi pentru situaţia creată.

Aceasta este pentru a treia oară, în ultima lună, când angajaţii Agence France-Presse au intrat în grevă.

Astfel, pe 31 ianuarie, angajaţii din Franţa ai AFP au intrat în grevă, în intervalul orar 17.00 - 24.00, în semn de protest faţă de planurile de restructurări redacţionale din Franţa şi Africa.

La momentul respectiv, ziarul Le Figaro a precizat că sindicatele CGT, CFDT, FO, SNJ, SUD şi CFE/CGC au solicitat managementului AFP să retragă proiectul "Regiunea Franţa", care prevede desfiinţarea unui nivel ierarhic regional. De asemenea, organizaţiile sindicale cereau renunţarea la planul care prevede centralizarea la Johannesbourg (în Africa de Sud) a conţinutului editorial AFP din zona Africa.

Totodată, angajaţii AFP au intrat într-o grevă de 24 de ore, pe 13 februarie, în semn de protest faţă de proiectele de reorganizare redacţională ce vizează operaţiunile din Franţa şi Africa ale agenţiei de presă.

Reprezentanţii sindicatelor AFP consideră că prin aceste reorganizări se caută mai ales să se facă economii eliminând locuri de muncă, ceea ce conducerea dezminte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici