Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna trec prin momente dificile în căsnicie

Relaţiile dintre soprana Angela Gheorghiu şi soţul ei, tenorul Roberto Alagna, sunt tensionate, potrivit unui interviu acordat, recent, de renumitul cântăreţ francez de origine italiană, informează telegraph.co.uk.

119 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna trec prin momente dificile în căsnicie

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul tenor, care a revenit pe scena Operei Covent Garden după o pauză de cinci ani, a mărturisit că nu mai vorbeşte cu soţia lui nici măcar prin SMS-uri.

"Mi-a trimis câteva SMS-uri noaptea trecută, pentru a-mi spune că va veni să petrecem Paştele împreună, dar nu i-am răspuns. Uneori cred că o iubesc prea mult", a declarat Roberto Alagna. El a profitat de această ocazie pentru a anunţa, în mod oficial, că intenţionează să îşi separe cariera artistică de cea a soţiei sale, motivând faptul că în ultimii zece ani a fost alături de Angela Gheorghiu 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

Declarând că soţia lui este "o persoană minunată" şi că s-a simţit "ca în al nouălea cer cântând alături de ea", Roberto Alagna a precizat că singurele proiecte muzicale la care va mai participa alături de soprana Angela Gheorghiu vor fi "Carmen" la Metropolitan Opera din New York şi o operă de Puccini la Covent Garden din Londra, după care carierele lor se vor despărţi.

Viaţa cuplului este foarte agitată, cei doi artişti călătorind extrem de mult, între reşedinţele lor din Franţa, România şi Elveţia. Potrivit presei britanice, limba în care cei doi artişti îşi vorbesc este limba română, despre care Roberto Alagna a mărturisit că a reuşit să o înveţe foarte repede.

Viitoarele proiecte ale celebrului tenor francez includ filmarea unui lungmetraj inspirat din eşecul răsunător pe care l-a suferit la Scala din Milano, în 2007, după ce a fost fluierat de publicul italian, din cauză că a falsat la notele înalte dintr-o arie dificilă, şi o operă inspirată din viaţa lui Ioan Paul al II-lea şi alegerea lui ca Papă la Vatican.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, cel mai vândut artist de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici