Angelina Jolie a primit un trofeu onorific la închiderea Festivalului de Film de la Sarajevo

Angelina Jolie a fost invitata de onoare a galei de închidere a Festivalului de Film de la Sarajevo 2011, desfăşurată sâmbătă seară, în cadrul căreia celebra actriţă americană a primit trofeul onorific "Inima oraşului Sarajevo" (Heart of Sarajevo Honorary Award), potrivit site-ului festivalului.

471 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie a primit un trofeu onorific la închiderea Festivalului de Film de la Sarajevo

Angelina Jolie a primit un trofeu onorific la închiderea Festivalului de Film de la Sarajevo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câştigătorii celei de-a 17-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo (22 - 30 iulie) au fost anunţaţi în cadrul unei gale organizate sâmbătă seara.

Invitata de onoare a galei de închidere a festivalului a fost celebra actriţă Angelina Jolie, care a venit la Sarajevo însoţită de partenerul său de viaţă, actorul Brad Pitt.

În cadrul galei, Angelina Jolie a primit trofeul onorific "Inima oraşului Sarajevo" (Heart of Sarajevo Honorary Award).

În momentul în care i-a înmânat premiul, Mirsad Purivatra, directorul Festivalului de Film de la Sarajevo, a spus: "Acordăm acest trofeu onorific "Inima oraşului Sarajevo" unei actriţe remarcabile, nu doar pentru extraordinara ei carieră în lumea filmului, ci şi pentru angajamentul său remarcabil în lumea reală".

Însoţită de soţul ei, Brad Pitt, Angelina Jolie a apărut pe covorul roşu la festivalul din capitala Bosniei şi Herţegovinei şi a salutat cordial mulţimea de fani strânsă în faţa Teatrului Naţional din Sarajevo, locul unde s-a desfăşurat gala de premiere.

Totodată, la primirea trofeului onorific al festivalului, Angelina Jolie a spus: "Sunt foarte bucuroasă să fiu în acest oraş frumos. Mi-am petrecut anul trecut cu câţiva oameni minunaţi din această ţară. Nu am mai lucrat niciodată cu o echipă atât de disciplinată şi talentată. Sunt foarte bucuroasă să fiu prezentă la acest festival, care creşte de la un an la altul. Sunt cu adevărat onorată să primesc acest premiu".

Anul trecut, în Bosnia, a fost filmat filmul care marchează debutul regizoral al actriţei americane Angelina Jolie, intitulat "In the Land of Blood and Honey". Filmul regizat de Angelina Jolie spune povestea de dragoste dintre un etnic sârb şi o musulmană, în timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995). Jolie nu a dorit să dea mai multe detalii despre filmul care a iscat controverse în Bosnia, după ce presa locală a scris că eroina peliculei s-ar fi îndrăgostit de violatorul ei.

După ce a întâmpinat probleme în ceea ce priveşte obţinerea permisului pentru filmare în Bosnia, Jolie a trimis autorităţilor locale scenariul, pentru a pune capăt zvonurile din presă. Filmările au avut loc, în mare parte, în Ungaria, în octombrie. În decembrie 2010, Angelina Jolie a anunţat că a terminat filmările la această producţie, iar în ianuarie 2011 era programat să înceapă montajul.

Filmul "In the Land of Blood and Honey", a cărei lansare oficială în cinematografe este prevăzută pentru data de 23 decembrie 2011, are o distribuţie alcătuită în totalitate din actori bosniaci, cei mai mulţi dintre aceştia fiind copii în perioada războiului care a devastat această ţară în anii '90.

Jolie este una dintre actriţele cel mai bine plătite de la Hollywood, cu venituri de 20 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Actriţa, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, are o relaţie de mai mulţi ani cu actorul Brad Pitt, alături de care a şi jucat în "Dl. & Dna. Smith". Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune, care a beneficiat, de-a lungul timpului, de invitaţi importanţi, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a şi oferit sprijin financiar tinerilor artişti din zonă.

La ceremonia de deschidere a ediţiei din acest an a Festivalului de la Sarajevo, în 22 iulie, şi regizorul iranian Jafar Panahi, care se află în închisoare, a primit un trofeu onorific "Inima oraşului Sarajevo". Filmul de debut al lui Panahi - "White Baloon" - a fost pelicula care a deschis prima ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo, în urmă cu 17 ani.

Pe de altă parte, la ediţia din acest an a festivalului, Ada Condeescu a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul "Loverboy" de Cătălin Mitulescu, iar regizoarea Alexandra Gulea a fost recompensată cu premiul Restart Award (servicii de postproducţie) în valoare de 20.000 de euro pentru proiectul de lungmetraj "Copil miner".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici