Animatorul John Dilworth revine la Festivalul Anim'est (Video)

John Dilworth, celebrul creator al lui "Courage the Cowardly Dog" şi invitatul de onoare al primei ediţii a Festivalului Anim'est, va fi prezent şi în acest an la evenimentul ce se va desfăşura, în Bucureşti, între 3 şi 12 octombrie, unde va prezenta un program special, "The Dirdy Birdy".

9 afișări
Imaginea articolului Animatorul John Dilworth revine la Festivalul Anim'est (Video)

Animatorul John Dilworth revine la Festivalul Anim'est

Potrivit organizatorilor Anim'est, programul "The Dirdy Birdy: Eliberarea subconştientului prin animaţie" va fi prezentat de John Dilworth la cinema Scala, pe 5 octombrie.

În cadrul acestuia, el va vorbi despre rolul animaţiei ca mijloc de sondare a subconştientului şi va oferi exemple din filmele sale create prin "automatism".

Pentru Dilworth, nominalizat la Oscar în 1995 pentru scurtmetrajul "The Chicken from Outer Space", rolul animaţiei este cunoaşterea profundă a sinelui, iar cunoaştearea anormalităţii, care a născut multe creaţii animate, uneori rar înţelese, reprezintă recunoaşterea operei de artă.

Filmele lui John Dilworth au fost transmise pe CBS, HBO, Cartoon Network, MTV, Canal + şi Arte şi expuse în muzee celebre, precum Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art şi Guggenheim Museum din New York.

Animaţia pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar a devenit mai târziu serialul TV celebru în lumea întreagă, "Courage the Cowardly Dog", însă cel mai mare succes l-a avut cu "The Dirdy Birdy" (1994), selectat la peste 50 de festivaluri şi premiat de nenumărate ori.

De asemenea, în cadrul acestei cele de-a treia ediţii a festivalului, printre invitaţii speciali ai evenimentului se numără şi animatorii Bill Plympton şi Juan Pablo Zaramella.

Pe lângă aceste evenimente speciale, Festivalul Anim'est le-a pregătit anul acesta iubitorilor de animaţie o ediţie care va include un total de aproape 300 de scurtmetraje şi lungmetraje, videoclipuri şi spoturi publicitare, animaţii româneşti şi studenţeşti, workshop-uri, majoritatea în premieră în România.

"The Dirdy Birdy"

"Courage the Cowardly Dog"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici