AOL cumpără The Huffington Post

Compania AOL a fost de acord să cumpere The Huffington Post pentru 315 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii luni şi semnat de reprezentanţi ai ambelor companii, informează CNN.

29 afișări
Imaginea articolului AOL cumpără The Huffington Post

AOL cumpără The Huffington Post pentru 315 milioane de dolari

"Ca parte a acestei tranzacţii, Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post şi editor-şef al publicaţiei, va fi numită preşedinte şi redactor-şef al Huffington Post Media Group, care va include Huffington Post şi alte divizii de conţinut ale AOL", se arată comunicatul celor două companii.

Noul grup media va avea, pentru toate site-urile, circa 117 milioane de vizitatori unici pe lună în Statele Unite ale Americii şi aproximativ 270 de milioane de vizitatori unici din întreaga lume. Datele au fost estimate analizând cifrele de audienţă din luna decembrie 2010, publicate de compania de cercetare de piaţă comScore.

"Cititorii noştri vor putea să acceseze Huffington Post la aceeaşi adresă, unde vor găsi aceleaşi conţinuturi pe care le apreciază şi în plus vor fi mai multe informaţii locale, mai multe materiale despre tehnologie, finanţe şi mult mai multe videoclipuri", a declarat Arianna Huffington.

Consiliile de administraţie ale ambelor companii, precum şi acţionarii Huffington Post au aprobat tranzacţia, care trebuie să primească şi acordul autorităţilor de specialitate.

Tranzacţia s-ar putea finaliza la sfârşitul primului trimestru sau la începutul celui de-al doilea trimestru al acestui an, potrivit comunicatului de presă.

AOL este o companie americană furnizoare de servicii globale de internet, care s-a desprins din grupul Time Warner la sfârşitul anului 2009.

Huffington Post este un site american de informaţii şi un blog agregator de ştiri fondat de Arianna Huffington, Kenneth Lerer şi Jonah Peretti. Site-ul, fondat în 2005, colaborează cu mai mulţi editorialişti de renume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici