ArCuB oferă Teatrului Nottara sediul din strada Batiştei

Sala ArCuB din strada Batiştei va fi pusă la dispoziţia Teatrului Nottara pentru a-şi putea continua activitatea, măsura urmând a fi luată până când se vor rezolva problemele sediului din Magheru, a declarat, joi, directorul ArCuB, Mihaela Păun.

243 afișări
Imaginea articolului ArCuB oferă Teatrului Nottara sediul din strada Batiştei

ArCuB oferă Teatrului Nottara sediul din strada Batiştei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucureşti şi-a desfăşurat activitatea în sediul din strada Batiştei, până în septembrie 2014, când s-a mutat în Hanul Gabroveni, inaugurat atunci după desfăşurarea unor ample lucrări de reabilitare.

Mihaela Păun, a declarat, joi, că a discutat cu directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş şi, chiar dacă sala din strada Batiştei nu este în cele mai bune condiţii pentru că are risc seismic 2, au decis că aceasta poate fi folosită de actorii Teatrului Nottara pentru că totuşi nu are bulină roşie, precum clădirea instituţiei de spectacol.

"Având în vedere că legea spune că doar clădirile cu risc seismic 1 se închid şi cum noi avem o altă clădire nouă şi foarte frumoasă la Hanul Gabroveni, unde avem şi o sală de spectacole mai mică decât cea din Batiştei, de 200 de locuri, este normal să dăm o mână de ajutor celor care nu au deloc", a declarat Mihaela Păun.

Sala ArCuB are o capacitate de 377 de locuri, cărora li se pot adăuga locuri pe margine, putând să se ajungă până la 400 de locuri.

Mihaela Păun a spus că în sediul din strada Baitştei se va încerca o coexistenţă şi nu crede că vor exista probleme.

Ea a mai precizat că urmează ca săptămâna viitoare să se discute în Comisia de cultură a Primăriei Capitalei despre aspectele privind organizarea şi împărţirea cheltuielilor, dar nu crede că va fi o problemă având în vedere că ambele instituţii sunt în subordinea primăriei.

"Vom încerca să facem o împărţire echitabilă şi să nu ne certăm. Vom coopera cât este nevoie", a spus Mihaela Păun.

Directorul ArCuB a mai spus că există deja un proiect de consolidare privind sediul strada Batiştei făcut chiar în acest an, în ideea că lucrările ar fi putut începe anul viitor.

"Cum nu mai reprezintă o urgenţă, probabil că îi va veni rândul după ce clădirile cu risc seismic 1 se vor consolida. O consolidare durează cam trei ani", a mai spus directorul ARCUB.

Managerul Teatrului Nottara Marinela Ţepuş a precizat că problema este parţial rezolvată.

"În continuare dorim acea expertiză absolut necesară, pentru că la noi propietarii nu au contestat reabilitarea, ci acea expertiză din 1996. Sunt sigură că acel bloc are bulină roşie şi sunt sigură că trebuie consolidat", a spus Ţepuş.

Ea a mai precizat că solicită ca o parte din birourile teatrului să rămână în sediul din Magheru şi să existe posibilitatea ca actorii să repete pe scenele de acolo.

"Săptămâna viitoare, Comisia de cultură ne-a făcut o invitaţie joi de la ora 14.00 cu ArCuB. Dorim ca afişajul să rămână pe Magheru, ca agenţia de bilete să rămână acolo, să fie luminat Magheru, ca să se ştie că Teatrul Nottara nu şi-a închis porţile şi să putem spune publicului unde ne va putea găsi pentru că acum suntem în trei sedii", a mai spus managerul teatrului.

Marinela Ţepuş a mai precizat că nu este foarte fericită cu sediul ArCuB, deoarece sala din Magheru era o sală pentru teatru, în timp ce cea din Batiştei a fost gândită ca o sală de tineret pentru altfel de activităţi.

Pe de altă parte ea a precizat că este încântată de numărul mare de locuri pe care îl are sala ARCUB, precizând că ambele sedii ale Teatrului Nottara, cel din Magheru şi cel din Cotroceni, aveau împreună 400 de locuri.

Reprezentanţii Teatrului Nottara au avut o întâlnire, miercuri, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situaţia actuală a instituţiei teatrale, dar şi pentru a li se oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

După întâlnire, Marinela Ţepuş a anunţat că producţiile Teatrului Nottara vor fi jucate, din 5 decembrie, la Cotroceni. Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Teatrul Nottara funcţionează ca o instituţie de spectacole de repertoriu (conform Ordonanţei Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componenţa sa 35 de actori angajaţi, doi regizori şi un scenograf şi cu o echipă tehnică şi administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Ţepuş se află la conducerea teatrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici