Artistul Irlo şi scenografa Marina Drăghici, la TIFFashion

Scenografa americană de origine română Marina Drăghici şi street-artistul Irlo sunt invitaţii speciali ai evenimentului TIFFashion, ce are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

37 afișări
Imaginea articolului Artistul Irlo şi scenografa Marina Drăghici, la TIFFashion

Artistul Irlo şi scenografa Marina Drăghici, la TIFFashion

TIFFashion îşi propune să surprindă viaţa culturală clujeană cu invitaţi surpriză şi un program tentant - un masterclass susţinut de Marina Draghici, un vernisaj de pictură ce-l are pe Irlo invitat special, proiecţii video realizate de studenţii din cadrul Universitatea de Arte şi Design Cluj, precum şi un concert de jazz susţinut de Chantal et les Boems.

Marina Drăghici este una din cele mai cunoscute şi premiate scenografe de dincolo de ocean. Printre colaborările ei cele mai de succes se numără şi cea cu regizorul Andrei Şerban, cu care a realizat "Richard al III-lea", la Teatrul La MaMa din New York.

Scenografa a mai lucrat şi pentru Opera Naţională din Paris, având la activ două producţii unde a conceput costumele - "Italianca în Alger" şi "Indiile galante".

În luna mai, Marina Drăghici a obţinut cea mai importantă distincţie a teatrelor de pe Brodway: Premiul Lortel, pentru musicalul "Fela".

Implicat fără voie în scandalul politico-artistic de la ICR New York din vara lui 2008, Irlo, unul dintre artiştii romîni care dă tonul în materie de Street Art, a decis să îşi canalizeze entuziasmul creativ într-un spaţiu mai puţin politizat. Conform spuselor acestuia, prin iesirea în stradă şi adresarea către mase a manifestărilor culturale, istoria artelor a facut un mare pas înainte.

Amatorii de film vor putea urmări şi o selecţie de scurtmetraje realizate de către studenţii secţiei Foto-Video-Procesare Computerizată a Imaginii din cadrul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, lucrări realizate în perioada de studii sub coordonarea lectorului universitar doctor Eugen Moritz.

TIFFashion este organizat de către Stiletto.ro, şi înclude, între 27 mai şi 07 iunie, o serie de manifestări care au legătura directă cu industria modei şi cu artele conexe acesteia: pictura, grafica interioara, street art, muzică, scenografie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici