Autori români, la Târgul de Carte de la Ierusalim

Petru Cimpoeşu şi Dan Lungu se numără printre autorii români care vor fi prezenţi la Târgul Internaţional de Carte de la Ierusalim, ce se desfăşoară între 15 şi 20 februarie.

58 afișări
Imaginea articolului Autori români, la Târgul de Carte de la Ierusalim

Autori români, la Târgul de Carte de la Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celor doi scriitori li se adaugă Radu Aldulescu, Gabriel Chifu, artistul plastic Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din România, Lucia Toader, coordonator al programului "Burse pentru traducători străini" al Centrului Naţional al Cărţii, Bogdan-Alexandru Stănescu, directorul editorial al Polirom.

Pe 16 februarie, va avea loc lansarea seriei "Opere Complete", semnată de Norman Manea, în prezenţa lui Bogdan Alexandru Stănescu, Leon Volovici şi Riri Manor (Israel). Evenimentul va fi urmat, în aceeaşi zi, de o lectură a lui Petru Cimpoeşu din cartea sa ''Simion liftnicul. Roman cu îngeri şi moldoveni".

Pe 17 februarie, vor participa la evenimentul intitulat "Expuneri" Thorvald Steen (Norvegia), Sandra Petrignani (Italia), Gyorgy Spiro, Peter Esterhazy (Ungaria) şi Gabriel Chifu. Tot pe 17 februarie, Dan Lungu va citi din ultima sa carte, ''Cum să uiţi o femeie". Volumul va fi prezentat de directorul editorial al Polirom, Bogdan-Alexandru Stănescu.

De asemenea, pe 18 februarie, Radu Aldulescu va citi din cartea sa "Proorocii Ierusalimului".

Pe lângă evenimentele organizate la stand (dezbateri literare, lansări de carte, lecturi publice, expoziţie de ilustraţie de carte pentru copii) şi de participarea la discuţiile din cadrul Cafenelei Literare, ICR organizează două evenimente dedicate publicului israelian de limbă română: o întâlnire cu reprezentanţii Editurii Hasefer din România (13 februarie) şi o masă rotundă consacrată literaturii româneşti actuale şi impactului acesteia asupra vieţii culturale din România de azi (20 februarie)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici