Averile unor personalităţi precum Karl Marx şi Darwin, online

Averile lăsate în urmă de personalităţi precum Charles Darwin şi Karl Marx sunt incluse într-o bază de date britanică, lansată online, miercuri, pe ancestry.co.uk, potrivit cnn.com.

36 afișări
Imaginea articolului Averile unor personalităţi precum Karl Marx şi Darwin, online

Averile unor personalităţi precum Karl Marx şi Darwin, într-o bază de date online

The England and Wales National Probate Calendar, 1861-1941, o colecţie de testamente lansată, miercuri, online, arată că Charles Darwin a lăsat în urmă o mare avere, în timp ce Karl Marx a murit sărac.

Astfel, anticapitalistul Marx a murit în 1883, lăsându-i 250 de lire sterline (aproximativ 23.000 de lire sterline, în prezent) fiicei sale mai mici, Eleanor.

Faimosul explorator al Antarcticii Ernest Shackleton avea şi el o avere mică în momentul în care a decedat, în 1922 - 556 de lire sterline, sumă care în prezent s-ar ridica la 20.000 de lire sterline.

În schimb, Charles Darwin avea o avere de 146.911 lire - care, în prezent, ar valora în jur de 13 milioane de lire sterline - când a murit, în 1882.

În baza de date citată, unde sunt menţionate averile a circa 6 milioane de oameni, se mai arată că valoarea medie a moştenirii unei persoane lăsată prin testament în acea perioadă era de 3.400 de lire sterline, în unele testamente figurând şi mica sumă de 10 lire.

Testamentul lui John Cadbury, care a creat un imperiu al ciocolatei, arată că averea personală a acestuia se ridica la 43.773 de lire sterline când a murit, în 1889, echivalentul din prezent al sumei de 4,2 milioane de lire sterline.

Mai mulţi scriitori celebri au lăsat, de asemenea, în urmă averi substanţiale. Charles Dickens avea o avere sub 80.000 de lire sterline (7,1 milioane de lire sterline, în prezent), când a murit, în 1870, în timp ce creatorul lui Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, care a murit în 1931, a lăsat o avere de 63.491 de lire sterline, adică 3 milioane de lire în prezent.

O sumă mai mică, dar totuşi notabilă, o reprezintă averea lăsată la deces, în 1898, de Lewis Carroll, autorul celebrei cărţi "Alice în Ţara Minunilor" - 4.145 de lire, ceea ce în prezent se ridică la 450.000 de lire.

Baza de date poate fi folosită de cei interesaţi de trecutul familiilor lor, pentru a afla mai multe despre statutul social şi proprietăţile rudelor lor, potrivit ancestry.co.uk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici