Balerina Alina Cojocaru, spectacol de gală caritabil la Londra

Alina Cojocaru, prim-balerină a Royal Ballet din Londra, va susţine duminică, în capitala Marii Britanii, un spectacol de gală caritabil, pentru sprijinirea bolnavilor incurabili din spitalele româneşti, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Londra.

272 afișări
Imaginea articolului Balerina Alina Cojocaru, spectacol de gală caritabil la Londra

Balerina Alina Cojocaru, spectacol de gală caritabil la Londra

După o gală încununată de succes în anul 2008, Alina Cojocaru, prim-balerină a Royal Ballet din Londra, se implică din nou în eforturile depuse de Fundaţia Hospice "Casa Speranţei" de sprijinire a celor care se află în spitalele româneşti şi suferă de boli incurabile.

Seara este o celebrare a marii tradiţii coregrafice mondiale, dar şi a dansului contemporan, prin intermediul unui program care prezintă atât piese din repertoriul clasic, cât şi lucrări coregrafice noi sau rar prezentate, semnate de Marius Petipa, John Neumeier, Tim Rushton, Johan Kobborg şi alţii.

Printre dansatorii de renume internaţional care i se vor alătura Alinei Cojocaru se numără Daria Klimentova şi Vadim Muntagirov - primi-balerini ai English National Ballet, Steven McRae şi Johan Kobborg de la Royal Ballet, Thiago Bordin de la Hamburg Ballet. De asemenea, pe scenă va urca, într-un rol original, violonistul Charlie Siem. Muzica evenimentului va fi asigurată de Manning Camerata.

Alina Cojocaru a mai selectat pentru participarea în cadrul acestui eveniment trei elevi talentaţi de la Liceul de Coreografie "Floria Capsali" din Bucureşti, Maria Bârzescu, Maria Mamara şi Cosmin Marinescu, care vor apărea în premiera britanică a lucrării "Salute" de Johan Kobborg.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Hospice "Casa Speranţei" cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra şi are loc în cel mai prestigios teatru de dans din Marea Britanie, Sadler's Wells, a cărui misiune declarată este aceea de a sprijini dansul în toate formele sale, găzduind în egală măsură spectacole de balet clasic şi de dans contemporan, tango, flamenco şi hip-hop. Sadler's Wells pune accentul pe sincretism, combinând diverse forme de dans, muzică şi arte vizuale, având un rol important în susţinerea scenei artistice locale şi internaţionale prin suportul oferit dezvoltării şi prezentării de producţii noi. În sala care găzduieşte peste 1.400 de locuri au avut loc în ultimii cinci ani peste 70 de spectacole.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici