Baritonul Nicolae Herlea, decorat de preşedinte

Baritonul Nicolae Herlea a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, conform unui decret publicat marţi în Monitorul Oficial.

13 afișări
Imaginea articolului Baritonul Nicolae Herlea, decorat de preşedinte

Baritonul Nicolae Herlea, decorat de preşedinte

Preşedinţia l-a decorat pe bariton cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani, "în semn de înaltă apreciere pentru excelenţa artei sale interpretative, pentru dăruirea cu care a promovat de-a lungul întregii sale cariere cultura muzicală românească pe marile scene din ţară şi din străinătate".

Nicolae Herlea s-a născut la Bucureşti, la 28 august 1927. A studiat la Conservatorul din Bucureşti şi a urmat cursuri de specializare la Academia di Santa Cecilia din Roma. A debutat în 1951 la Opera Naţională din Bucureşti în spectacolul "I Pagliacci " şi a rămas angajat al acestei scene. Tot în 1951 a câştigat premiul I la concursurile internaţionale de la Geneva, Praga şi Bruxelles.

Herlea este preşedintele juriului internaţional la concursul de canto "Hariclea Darclee".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici