Băsescu l-a decorat (post-mortem) pe Alexandr Soljeniţîn

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat (post-mortem), miercuri, pe scriitorul rus Alexandr Soljeniţîn, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Mare Cruce.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a decorat (post-mortem) pe Alexandr Soljeniţîn

Băsescu l-a decorat (post-mortem) pe Alexandr Soljeniţîn (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Soljeniţîn a fost decorat "pentru curajul şi demnitatea de care a dat dovadă, remarcându-se ca una dintre cele mai mari conştiinţe ale Rusiei secolului XX, şi pentru contribuţia avută la îmbogăţirea patrimoniului literaturii universale", conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.

Ministerul de Externe a precizat, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Anton Niculescu, secretar de stat pentru relaţii bilaterale, i-a înmânat lui Dmitri Ştodin, prim-colaborator al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Mare Cruce, ce a fost conferit post-mortem scriitorului Aleksandr Soljeniţîn.

Partea rusă a mulţumit pentru înalta apreciere a activităţii lui Aleksandr Soljeniţîn şi a asigurat că ordinul va fi remis familiei scriitorului, se arată în comunicatul citat.

Soljeniţîn a fost îngropat miercuri în cimitirul mânăstirii Donskoi, din Moscova. Scriitorul, în vârstă de 89 de ani a murit în noaptea de duminică spre luni, în urma unei insuficienţe cardiace acute.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici