Băsescu l-a reconfirmat pe Patapievici în funcţia de preşedinte al ICR

Preşedintele Traian Băsescu, a semnat vineri, decretul privind numirea lui Horia Roman Patapievici în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, pentru un nou mandat de 4 ani.

35 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a reconfirmat pe Patapievici în funcţia de preşedinte al ICR

Băsescu l-a reconfirmat pe Patapievici în funcţia de preşedinte al ICR (Imagine: Bogdan Maran /Mediafax Foto)

Potrivit bilanţului 2005 - 2008, în 2006, a fost negociat un buget de 5,3 milioane de euro, în 2007, acesta a crescut la 10,3 milioane de euro, pentru ca în 2008 să fie în valoare de 10,55 milioane de euro.

De asemenea, pentru viitor, bilanţul ICR prezintă ca "scop primordial", în perioada 2009 - 2012, transformarea instituţiei, prin echiparea adecvată din punct de vedere al resurselor umane, instituţional, logistic, procedural, financiar, tehnologic, într-un "actor activ, capabil să evolueze performant într-un context mondializat".

Pentru extinderea reţelei externe de institute, ICR are ca "repere obligatorii" Moscova, Beijing, Coreea de Sud, New Delhi, lumea arabă, precum şi extinderea reţelei din SUA, stabilirea câtorva puncte în America Latină, dar şi multiplicarea numărului de filiale în Italia şi Spania.

Totodată, Horia-Roman Patapievici, care, în iunie 2008, a fost ales vicepreşedinte al EUNIC, va deţine această funcţie timp de doi ani, urmând ca, în 2010, să devină preşedintele organizaţiei.

EUNIC (European Union National Institutes for Culture) este o reţea a institutelor culturale naţionale din Europa, constituită la Praga, în 2006, la iniţiativa British Council.

În prezent, EUNIC reuneşte organizaţii culturale de nivel naţional din 25 de ţări ale Uniunii Europene, printre care se numără British Council, Institut Français, Goethe Institut, Instituto Cervantes, Instituto Camões şi institutele italiene de cultură.

România a aderat la această reţea prin Institutul Cultural Român în iunie 2007, iar în primăvara lui 2008 a avut loc şedinţa de constituire a secţiei EUNIC-România.

EUNIC are rol de reprezentant instituţional pe lângă organismele Uniunii Europene.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici