Băsescu: Mulţumesc presei din R. Moldova pentru curajul dovedit

Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit, vineri, la Drobeta Turnu Severin, presei din Republica Moldova pentru "curajul şi profesionalismul" dovedite prin reflectarea corectă a evenimentelor petrecute la Chişinău după alegerile din aprilie.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mulţumesc presei din R. Moldova pentru curajul dovedit

Băsescu: Mulţumesc presei din R. Moldova pentru curajul dovedit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El s-a întâlnit cu jurnaliştii români din ţară şi din străinătate, ocazie cu care a ţinut să multumească presei din Republica Moldova pentru că, prin curaj şi profesionalism, a ţinut la curent opinia publică şi liderii europeni cu evenimentele de la Chişinău care s-au petrecut după alegerile din aprilie.

Preşedinetele a subliniat că în relatarea corectă a acelor evenimente a fost implicată şi presa română, pentru a informa despre acţiunile "unui regim care nu mai permitea chiar libertatea presei".

Băsescu a apreciat că modul în care au fost relatate acele evenimente este "o lecţie pentru mulţi reprezentanţi ai presei", privitoare la comportamentul unor jurnalişti care au pus mai presus de propria securitate interesele unei ţări, referitoare la informarea corectă.

Preşedintele a spus că partea română va continua să susţină presa de limbă română din ţările din jur, menţionând că se doreşte "creşterea resurselor" puse la dispoziţia acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici