Băsescu: Nu înţeleg de ce presa tratează diferit cazurile Nemirschi şi Ridzi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că presa aplică tratamente diferite în cazurile Monica Iacob Ridzi şi Nicolae Nemirschi şi a precizat că nu înţelege de ce întâmplă acest lucru.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu înţeleg de ce presa tratează diferit cazurile Nemirschi şi Ridzi

Băsescu: Nu înţeleg de ce presa tratează diferit cazurile Nemirschi şi Ridzi (Imagine:Mediafax Foto)

"Cred că şi preşedintele are obligaţia să dea un răspuns ... la cazul Nemirschi. Şi aici, uite, vă spun în modul cel mai cinstit: nu înţeleg tratamentul diferit între cazul Monica Ridzi şi cazul Nemirschi. De ce sunt tratate diferit? A plătit mai mult Nemirschi trusturilor de presă sau nu? Dacă a plătit mai mult, pot să înţeleg", a comentat preşedintele răspunzând unei întrebări.

Întrebat de către cine sunt trataţi diferit Nemirschi şi Ridzi, Băsescu a răspuns: "De către presă".

Ziaristul care i-a adresat întrebarea i-a oferit preşedintelui argumente legate de contractele încheiate în timpul mandatului ministrului Monica Iacob Ridzi, moment în care şeful statului a replicat: "Mărturisesc că nu le cunosc. Nu le cunosc".

De altfel, anterior acestor comentarii, preşedintele a mai făcut o referire la acordarea de tratament egal pentru Ridzi şi Nemirschi. El l-a corectat pe un jurnalist care i s-a adresat cu titulatura de "preşedintele tuturor românilor, şeful statului, şeful celor din Guvern": "Nu, din păcate nu sunt, pentru că, dacă aş fi fost şeful celor din Guvern, aş fi cerut tratament egal şi pentru Ridzi şi pentru Nemirschi..."

Întrebat apoi unde în afară de presă a mai fost aplicat un tratament inegal celor două cazuri şi ce anume îl împiedică să ceară tratament egal Guvernului, şeful statului a răspuns râzând: "Nu Guvernului, Parlamentului (...) Tot sper să fie tratament egal şi aplicată legea egal tuturor".

Solicitat să comenteze faptul că Daniel Morar a anunţat la televizor decizia DNA în cazul Ridzi, Traian Băsescu a spus: "N-a dat o informaţie falsă... Credeţi că a dat o informaţie falsă? Nu. Dacă a dat o informaţie corectă, de ce să n-o spună la televizor? Aaaa, vă referiţi la faptul că a spus-o la o anumită televiziune? Trebuia dată tuturor în acelaşi timp, probabil. La asta vă referiţi, nu?", a spus Băsescu.

Întrebat dacă ştia anterior de decizia DNA, şeful statului a râs, spunând că Morar nu l-a sunat în Turkmenistan să-l anunţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici