Băsescu: Nu pot avea obiecţii pentru şefia Culturii, deşi am văzut dezbateri privind fonduri UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu poate avea obiecţii în privinţa persoanei propuse pentru şefia Culturii, Hegedüs Csilla, pentru că este a doua propunere, deşi a precizat că a văzut în spatiul public dezbateri cu privire la afacerea acesteia legată de bani europeni.

162 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu pot avea obiecţii pentru şefia Culturii, deşi am văzut dezbateri privind fonduri UE

Hegedüs Csilla (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Cu propunerea pentru funcţia de ministru al Culturii nu pot avea obiecţii. Este a doua propunere, chiar dacă am văzut în spatiul public dezbateri cu privire la afacerea domniei sale, a familiei legată de bani europeni", a spus Traian Băsescu, despre propunerea premierului pentru portofoliul Culturii şi a funcţiei de vicepremier, în persoana reprezentantei UDMR, Hegedüs Csilla.

Preşedintele a continuat: "Curtea Constituţională mă obligă să semnez decretul pentru a doua propunere pe care o face Guvernul. În această situaţie, responsabilitatea este integrală a celor care au făcut cea de a doua propunere, eu nu o pot respinge".

Şeful statului a menţionat că, imediat ce sunt îndeplinite condiţiile şi pentru Mihnea Motoc, va trimite spre Monitorul Oficial, pentru că şi decretul pentru numirea de la Cultură este deja semnat şi le va trimite la Monitorul Oficial pentru a fi publicate.

Băsescu a semnat, marţi seară, decretele privind numirea lui Mihnea Motoc în funcţia de ministru de Externe şi a lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc miercuri, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici