Băsescu: Sunt ziarişti care iau bani de la politicieni şi politicieni care îşi plătesc liniştea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că "sunt ziarişti care iau bani de la oameni politici", iar "unii care au responsabilităţi fie în Guvern fie în viaţa politică" nu prea sunt criticaţi pentru că îşi cumpără liniştea.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt ziarişti care iau bani de la politicieni şi politicieni care îşi plătesc liniştea

Băsescu: Sunt ziarişti care iau bani de la politicieni şi politicieni care îşi plătesc liniştea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Moderatorul i-a spus preşedintelui că a promis, în conferinţa recentă de la Cotroceni, o listă cu nume ale ziariştilor care primesc bani de la politicieni, însă Băsescu a răspuns că nu a promis o astfel de listă.

"Acest fenomen există, este foarte frecvent. Sunt ziarişti care iau bani de la oameni politici, sunt ziarişti care, în campanii spun am o firmă de publicitate, dă-mi banii de publicitate la ziar prin firma asta. Sunt destul de mulţi. Vă asigur că ziariştii se ştiu între ei, se ştiu şi ziariştii şantajişti, există, au şi supranume predestinate, ştii, ca la Cosa Nostra. Sunt şi ziarişti care, chipurile, sunt consultanţii unor oameni politici şi au şi emisiuni la televizor şi pe urmă îl aduc la televizor, în emisiune, chiar la televiziunea publică uneori şi îi spun «Domnul X, să facem o emisiune de politică externă»", a spus Băsescu.

"Sunt unii care au responsabilităţi fie în Guvern fie în viaţa politică şi pe care nu o să prea îi vedeţi criticaţi. E un semnal, la care să vă întrebaţi: oare de ce nu se spune nimic de ministerul ăla? Să ştiţi că sunt oameni care plătesc liniştea", a spus preşedintele.

Moderatorul a spus: "Dar nu este în regulă, domnule preşedinte", la care Băsescu a răspuns: "Păi nu este, doamnă".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici