Beatles revine în forţă cu o melodie scrisă în anii '70. Totul despre lansarea care bate la uşă

  • Now and Then, cea mai recentă melodie a formaţiei Beatles, va fi lansată pe 2 noiembrie.
  • Cântecul Now and Then, scris şi fredonat de John Lennon, lucrat de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, a rămas mult timp neterminat, într-un sertar.
  • Now and Then a fost înregistrată la sfârşitul anilor 1970 de John Lennon, cu voce şi pian, la casa lui din New York.
921 afișări
Imaginea articolului Beatles revine în forţă cu o melodie scrisă în anii '70. Totul despre lansarea care bate la uşă

Totul despre lansare

Beatles încă îşi uimesc fanii. Cea mai recentă melodie a trupei Beatles va fi lansată pe 2 noiembrie, la ora 16:00 (ora României): Now and Then. AICI puteţi comanda melodia şi o puteţi salva, în aşteptarea lansării.

Cântecul Now and Then, scris şi cântat de John Lennon, lucrat de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, a rămas mult timp neterminat, într-un sertar.

Acum, patru decenii mai târziu, va fi lansat după ce a fost finalizat de Paul şi Ringo. Single-ul este distribuit de Apple Corps Ltd./Capitol/UMe, iar partea dublă A îl asociază cu primul single de debut al trupei, Love Me Do, din 1962.

Coperta originală pentru Now and Then a fost creată de Ed Ruscha.

Însoţind cântecul va fi un scurt documentar de 12 minute intitulat Now and Then - The Last Beatles Song, care va fi lansat pe 1 noiembrie la ora 21.30, ora Bucureştiului, încărcat pe profilul YouTube al Beatles.

În interior sunt imagini inedite şi povestea acestui ultim cântec. Clipul video va fi lansat pe 3 noiembrie. Nu numai pentru că pe 10 noiembrie vor fi lansate două colecţii Beatles 1962-1966 ('The Red Album') şi 1967-1970 ('The Blue Album'). Colecţiile vor fi lansate pe 4 CD-uri noi şi o colecţie de vinil de 6 LP. Now and Then este plasat în perioada 1967-1970.

Istoria cântecului

Now and Then a fost înregistrată la sfârşitul anilor 1970 de John Lennon, cu voce şi pian, la casa lui din New York. În 1994, Yoko Ono i-a adus acest demo lui Paul, George şi lui Ringo, împreună cu cele din Free as a Bird şi Real Love, care au fost finalizate şi lansate în 1995 şi respectiv 1996, ca parte a The Beatles Anthology.

Trio-ul, între timp, înregistrase noi părţi pentru un prim mix de Now and Then, dar, din moment ce tehnologia vremii nu permitea ca vocea lui Lennon şi pianul să fie separate pentru a obţine un mix mai curat, piesa a fost abandonată. Abia în 2022, Paul şi Ringo au reluat melodia.

„Este foarte emoţionant. Şi cântăm cu toţii, este o înregistrare autentică a Beatles”, a comentat Paul McCartney. „Cred că este un lucru interesant să lucrez în continuare la muzica Beatles în 2023 şi să lansez o nouă piesă pe care publicul nu a auzit-o”.

Ringo Starr a adăugat: „Parcă John ar fi fost acolo”. „Este ca o capsulă a timpului şi parcă totul a fost predestinat să fie aşa” a fost comentariul lui Sean Ono Lennon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici