"Birdman", desemnat cel mai bun film la gala Satellite Awards 2015 - VIDEO

Filmul "Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu, a fost marele câştigător la cea de-a 19-a ediţie a galei Satellite Awards, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, informează hollywoodreporter.com.

99 afișări
Imaginea articolului "Birdman", desemnat cel mai bun film la gala Satellite Awards 2015 - VIDEO

"Birdman", desemnat cel mai bun film la gala Satellite Awards 2015 - VIDEO (Imagine: captură video)

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul divertismentului.

Premiile Satellite sunt acordate în 38 de categorii, recompensând excelenţa în cinematografie, televiziune şi jocuri video.

"Birdman" s-a impus la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun actor în rol principal" (Michael Keaton) şi "cea mai bună coloană sonoră". Pelicula "12 ani de copilărie/ Boyhood" s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor" (Richard Linklater) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Patricia Arquette).

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Julianne Moore, pentru evoluţia ei din "Still Alice", în timp ce J.K. Simmons a fost premiat la categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar" pentru prestaţia sa din "Whiplash".

La categoria "cel mai bun documentar" s-a impus producţia "Citizenfour", la categoria "cel mai bun film de animaţie" a fost recompensat lungmetrajul "Song of the Sea", iar la categoria "cel mai bun film străin" a fost recompensată producţia "Tangerine" din Estonia. La categoria "cel mai bun scenariu original" s-a impus Dan Gilroy ("Nightcrowler"), iar la categoria "cel mai bun scenariu adaptat" a fost premiat Graham Moore ("The Imitation Game").

În categoriile dedicate televiziunii, cele mai multe dintre premii au fost câştigate de producţiile "Olive Kitteridge", "Penny Dreadful", "The Knick" şi "Transparent".

"The Knick" a fost desemnat "cel mai bun serial-dramă", în timp ce Kerri Russell ("The Americans") şi Clive Owen ("The Knick") s-au impus la categoriile "cea mai bună actriţă într-un serial-dramă", respectiv "cel mai bun actor dintr-un serial dramatic".

Producţia "Transparent" s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie/ musical", iar Mindy Kaling ("The Mindy Project") şi Jeffrey Tambor ("Transparent") au fost recompensaţi la categoriile "cea mai bună actriţă într-un serial comedie/ musical" respectiv "cel mai bun actor într-un serial comedie/ musical".

În cadrul galei au fost decernate şi câteva premii onorifice. Astfel, actriţa Ellen Burstyn a primit Mary Pickford Award, scenaristul şi regizorul Martyn Burke a primit Auteur Award, jurnalistul şi cineastul Sebastian Junger a fost recompensat cu Humanitarian Award. Antoine-Olivier Pilon, protagonistul filmului "Mommy", de Xavier Dolan, a primit premiul pentru cel mai bun actor debutant, pentru interpretarea în acel film a unui adolescent care suferă de ADHD. Shlomi Elkabetz a fost desemnat producătorul Anului, iar compania Industrial Light & Magic a câştigat Nikola Tesla Award for Visionary Technical Achievement.

Cea de-a 19-a gală Satellite Awards a avut loc la InterContinental Hotel din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici