Bolşoi retrage spectacolul de balet dedicat lui Rudolf Nuriev din cauza legii anti-LGBT din Rusia

Teatrul Bolşoi a retras din repertoriul său un spectacol de balet dedicat celebrului balerin Rudolf Nuriev, invocând o nouă lege din Rusia care extinde restricţiile asupra unor activităţi care ar promova homosexualitatea, a declarat directorul Vladimir Urin, potrivit Sky News.

414 afișări
Imaginea articolului Bolşoi retrage spectacolul de balet dedicat lui Rudolf Nuriev din cauza legii anti-LGBT din Rusia

Bolşoi retrage spectacolul de balet dedicat lui Rudolf Nuriev din cauza legii anti-LGBT din Rusia

Directorul Bolşoi, Vladimir Urin, a declarat că spectacolul „Nuriev" a fost eliminat „în legătură cu legea recent semnată, care tratează fără ambiguitate problemele legate de propaganda valorilor netradiţionale".

Legea semnată de preşedintele Vladimir Putin în decembrie interzice publicitatea, resursele media şi online, cărţile, filmele şi producţiile de teatru care fac „propagandă relaţiilor sexuale netradiţionale". Noua lege a extins o interdicţie din 2013 privind „propaganda" care îi vizează pe minori.

Nuriev este un balerin şi coregraf de origine sovietică, care a fugit din Uniunea Sovietică în Occident în 1961. El a avut o carieră de succes în Vest şi a murit în 1993 în Franţa. La Paris a avut o relaţie cu un alt balerin, iar în anii 80 s-a îmbolnăvit de SIDA.

Spectacolul „Nuriev” este realizat de cunoscutul regizor de teatru şi film Kirill Serebrennikov a avut premiera în 2017. De altfel, reprezentaţiile sale de anul trecut au fost anulate după ce Serebrennikov a criticat războiul din Ucraina şi a părăsit Rusia. Luna trecută, Bolşoi a anulat o altă producţie a lui Serebrennikov, spectacolul „Un erou al timpului nostru", care trebuia să aibă premiera în luna mai. Ulterior, conducerea instituţiei nu a oferit nicio explicaţie pentru anularea spectacolului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici