"Boogie", aplaudat frenetic la premiera de gală de la Cinema Pro (Video)

Filmul lui Radu Muntean, "Boogie", o peliculă despre criza bărbatului de 30 de ani, a fost aplaudat frenetic, joi seara, la premiera de gală, de la Cinema Pro, regizorul exprimându-şi speranţa că publicul larg va fi mai receptiv la producţiile cinematografice.

154 afișări
Imaginea articolului "Boogie", aplaudat frenetic la premiera de gală de la Cinema Pro (Video)

"Boogie", aplaudat frenetic la premiera de gală de la Cinema Pro (Imagine: Mediafax Foto)

Printre cei care s-au aflat joi pe covorul roşu de la premiera de gală a lungmetrajului lui Muntean s-au numărat Tudor Giurgiu, Cătălin Mitulescu, Vivi Drăgan Vasile, Gheorghe Preda, Andi Vasluianu, Ada Solomon, Voicu Rădescu, Mihai Dobrovolschi, Maria Popistaşu şi Mihai Chirilov.

Proiecţia de gală a avut loc în prezenţa echipei filmului, de la regizor, scenarişti şi actori, la recuziteri şi scenografi.

La finalul proiecţiei sala a aplaudat frenetic pelicula, echipa urcând pe scenă în ovaţiile celor prezenţi.

"Aşteptăm de mult un moment ca ăsta. Sper să văd mai multe săli pline la proiecţii. (...) Sper să ne vedem în doi ani, în aceeaşi formulă", a declarat Radu Muntean, după care şi-a prezentat echipa.

"Boogie", după un scenariu de Radu Muntean, Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, vorbeşte, în primul rând, despre criza bărbatului de 30 de ani.

Dar filmul reprezintă şi o frescă a ceea ce înseamnă căsătoria şi familia în prezent, dar şi o cronică a unei nopţi petrecute "cu băieţii", la mare, de 1 mai.

Boogie este porecla din adolescenţă a personajului central, o poreclă care nu i se mai potriveşte acum lui Bogdan Ciocăzanu, interpretat de Dragoş Bucur, un bărbat de vreo 30 de ani, cu soţie (Anamaria Marinca) şi un copil mic (Vlad Muntean).

Din distribuţia filmului mai fac parte Roxana Iancu şi Geanina Varga.

Lungmetrajul "Boogie" a fost prezentat, printre altele, la două festivaluri de Clasa A, în secţiunea Quinzaine des Realisateurs la Cannes şi în cadrul Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary.

Totodată, "Boogie" a fost inclus pe lista lungă a filmelor ce sunt propuse pentru nominalizare în cadrul ediţiei 2008 a premiilor Academiei Europene de Film.

Filmul va mai avea, anul acesta, şi premiera franceză, pelicula fiind achiziţionată, în urma participării la Cannes, de către compania Films Sans Frontières.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici