"Boogie", de Radu Muntean, premiat în Franţa (Video)

Lungmetrajul "Boogie", în regia lui Radu Muntean, a fost distins cu Premiul Special al Juriului, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului cinematografului european de la Essonne, Franţa.

139 afișări
Imaginea articolului "Boogie", de Radu Muntean, premiat în Franţa (Video)

Filmul "Boogie", premiat în Franţa

"Premiul Special al Juriului a fost decernat unui film care ne-a emoţionat prin forţă şi simplitate. Plecând de la povestea obişnuită a unui cuplu, regizorul a reuşit, fără să folosească «trucuri», filmând frontal ceea ce îl interesează, să realizeze un film despre o călătorie. «Boogie» nu îşi trădează nicio clipă personajele şi nu judecă moralizator povestea lor, nu are un unghi de abordare artificial", a declarat Eric Dalizon, delegat general al festivalului, citând motivaţia juriului.

"De la problemele care apar când eşti într-o relaţie de dragoste sau când trăieşti alături de partenerul tău, povestea din «Boogie» este universală. Ne-au emoţionat foarte mult loialitatea lui Radu Muntean faţă de personajele sale, dialogurile fireşti şi, nu în cele din urmă, libertatea şi naturaleţea actorilor când îşi interpetează personajele", a mai declarat acesta.

Festivalul de la Essone a avut loc între 10 şi 25 octombrie. Marele Premiu a fost câştigat de slovacul Juraj Lehotsky, pentru filmul "Amours Aveugles (Blind Loves)".

În competiţie au participat 12 filme europene, din România, Slovacia, Polonia, Belgia, Ungaria, Franţa, Anglia, Italia, Macedonia şi Austria.

Juriul a fost compus din Maurice Benichou (actor), preşedinte al juriului, Jocelyne Desverchère (actriţă), Pierre-Yves Borgeaud (regizor), Jean-Pascal Hattu (regizor) şi Jérôme Mallien (jurnalist).

Invitaţii de onoare ai festivalului au fost Ken Loach, regizor britanic, Robert Guédiguian, regizor, producător, scenarist şi actor francez, şi Arnaud Demuynck, regizor, scenarist, producător francez, specializat în scurtmetraje de animaţie.

Scenariul filmului "Boogie" este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu.

Din distribuţia filmului, alături de Anamaria Marinca, Dragoş Bucur, Vlad Muntean, mai fac parte Roxana Iancu şi Geanina Varga. Pelicula a fost prezentată, anul acesta, în cadrul unor festivaluri precum cel de la Cannes şi cel de la Karlovy Vary.

"Boogie", în regia lui Radu Muntean

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici