Brăţările dacice vor fi expuse la Muzeul de Istorie din Sibiu

Brăţările dacice din aur masiv recuperate de statul român vor ajunge în vara acestui an la Sibiu şi vor fi expuse la Casa Altemberger, din cadrul Muzeului de Istorie, în luna iunie.

27 afișări
Imaginea articolului Brăţările dacice vor fi expuse la Muzeul de Istorie din Sibiu

Brăţările dacice vor fi expuse la Muzeul de Istorie din Sibiu

“Am primit toate aprobările şi vom aduce brăţările dacice la Sibiu în perioada 2 – 29 iunie”, a declarat, joi, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca.

Brăţările au fost descoperite prin acţiuni de braconaj arheologic în zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei şi au fost scoase ilegal din ţară, ele fiind recuperate anul trecut de pe piaţa internaţională de antichităţi. Până acum, ele au fost expuse în mai multe muzee din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici