Bucharest Jazz Festival vine în iulie cu un curator nou, la cea de-a opta ediţie

Cea de-a opta ediţie a Bucharest Jazz Festival se va desfăşura în perioada 1 - 7 iulie, în Piaţa "George Enescu" şi la ARCUB, curatorul ediţiei fiind Cristian Şoleanu, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

149 afișări
Imaginea articolului Bucharest Jazz Festival vine în iulie cu un curator nou, la cea de-a opta ediţie

Bucharest Jazz Festival vine în iulie cu un curator nou, la cea de-a opta ediţie

Bucharest Jazz Festival îl va avea în calitate de curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanţi saxofonişti şi muzicieni ai jazzului contemporan românesc.

"Bucharest Jazz Festival este festivalul de jazz de care sunt legat sufleteşte cel mai mult. Odată cu primele concerte de jazz ale anilor '90, cu stagiunea Jazzy Spring şi culminând cu formatul actual al festivalului, prin colaborările şi participările mele în diferite proiecte muzicale, am crescut, cumva, împreună. Sunt onorat să fiu coordonator al festivalului, alături de echipa ARCUB, şi totodată obligat a-mi folosi priceperea, energia şi atenţia pentru a menţine festivalul la nivelul la care a ajuns", spune Cristian Soleanu.

Muzicianul a fost câştigătorul primului program de comisionări al Bucharest Jazz Festival, în 2015, şi face parte din Big Band-ului Societӑţii Române de Radiodifuziune. A colaborat cu nume de referinţă din lumea jazzului, precum Decebal Bӑdilӑ, Burton Greene, Mircea Tiberian, Nasheet Waits, Nicolas Simion, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Olivier Gatto, Richard Galliano, Sam Newsome, Tom Kirkpatrick, Ray Mantilla, Lucian Ban.

Colaborează şi pentru spectacole de dans contemporan, face înregistrӑri pentru muzicӑ de teatru şi film şi colaboreazӑ cu Orchestra Naţionalӑ de Radio, Filarmonica "George Enescu" şi Opera Naţionalӑ Bucureşti. De-a lungul anilor, a colaborat şi a iniţat diverse proiecte muzicale, la care au participat atât muzicieni din România, cât şi muzicieni din Europa, America, Japonia. Cristian Soleanu este, de asemenea, curatorul stagiunii curente intitulată "Jazzul - O istorie vie" a programului "Artist in Residence" derulat de ARCUB.

Bucharest Jazz Festival este singurul eveniment internaţional de profil din Capitală. Prin concertele în aer liber din Piaţa "George Enescu" şi evenimentele conexe de la clubul festivalului la ARCUB, BJF strânge la fiecare ediţie peste 10.000 de participanţi. Printre legendele jazzului care au urcat pe scena Bucharest Jazz Festival se numără Branford Marsalis Quartet, Kurt Elling, Terence Blanchard, Roy Hargrove, Lee Konitz, Trilok Gurtu, Kenny Werner, Stanley Jordan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici