Bucuraţi-vă de "Cool Istanbul" toamna

118 afișări
Imaginea articolului Bucuraţi-vă de "Cool Istanbul" toamna

Zilele răcoroase de toamnă aduc un entuziasm reînnoit pentru explorarea urbană, iar când Istanbul este destinaţia dumneavoastră, pregătiţi-vă să trăiţi experienţe de neuitat în oraşul unde se întâlnesc continentele. Octombrie anunţă sosirea toamnei în Istanbul, o perioadă în care oraşul se bucură de soare şi de brize răcoroase în cea mai mare parte a timpului. Întorşi din vacanţele lungi de vară, locuitorii şi vizitatorii Istanbulului profită de vremea plăcută de toamnă pentru a explora parcurile şi spaţiile în aer liber ale oraşului şi numeroasele sale muzee, galerii şi atracţii culturale. Strâmtoarea Bosfor reflectă culorile schimbătoare ale noului anotimp, inspirând vizite la restaurantele iconice, cafenelele şi locurile recent deschise ale oraşului. Să explorăm Istanbulul şi vasta sa selecţie de experienţe în aceste zile însorite din octombrie, când ne putem reconecta cu oraşul.

              

Călătorie în Istanbulul Istoric

Devine evident că Istanbulul este unul dintre cele mai vechi oraşe din lume pe măsură ce explorezi străzile aglomerate şi străduţele pitoreşti ale oraşului. Ca fostă capitală a Imperiului Roman de Răsărit şi a Imperiului Otoman, Istanbulul oferă o perspectivă unică asupra trecutului şi prezentului – şi poţi observa în mod direct cum această metropolă modernă şi plină de energie a luat naştere la răscrucea dintre Asia şi Europa. Peninsula Istorică, mereu plină de viaţă, capătă o ambianţă diferită în octombrie, împrospătată de brizele de pe cele trei laturi ale Bosforului, Mării Marmara şi Cornului de Aur. Peninsula Istorică oferă o bogăţie de situri istorice, inclusiv Hagia Sophia, Basilica Cisternă şi Palatul Topkapı. În acelaşi timp, peste Cornul de Aur, platforma de observaţie a Turnului Galata oferă vederi panoramice ale oraşului în splendoarea toamnei. Veţi găsi încă o perspectivă splendidă asupra Bosforului la Turnul Fecioarei, restaurat recent şi acum deschis vizitatorilor sub forma unui muzeu.

 

Mai mult de 1,000 de evenimente pe Drumul Cultural Beyoğlu.

Istanbul, care atrage atenţia pe tot parcursul anului cu festivalurile sale, muzica, viaţa de noapte şi ritmul vibrant, înfloreşte în toamnă cu evenimente artistice şi culturale. Trecerea de la septembrie la octombrie marchează începutul celui mai cuprinzător eveniment cultural şi artistic al oraşului, Festivalul Drumului Cultural Beyoğlu. Desfăşurându-se până pe 15 octombrie, festivalul cultural de toamnă al Beyoğlu aduce întreaga moştenire culturală a oraşului în viitor, cu zeci de locaţii din Beyoğlu găzduind diverse evenimente culturale şi artistice. Peste o mie de evenimente sunt organizate în numeroase locuri, inclusiv în impresionantul Centrul Cultural Atatürk (AKM) din Piaţa Taksim. La Muzeul Cinematografiei din Istanbul, în Beyoğlu, expoziţia recent deschisă "Colecţia Star Wars Fans of the Galaxy" este cea mai cuprinzătoare, aducând împreună peste şase sute de exponate din universul Star Wars create de fani ai Star Wars timp de patruzeci de ani.

 

Vizitarea muzeelor din Istanbul toamna este o experienţă transformatoare...

Muzeele oraşului se numără printre punctele forte ale scenei culturale şi de artă de toamnă ale Istanbulului. Muzeul Arheologic din Istanbul, situat în grădina Palatului Topkapı, unde arheologia prinde viaţă, adăposteşte una dintre cele mai bogate colecţii din lume. Muzeul de Pictură şi Sculptură din Istanbul, primul muzeu de arte plastice din Turcia, prezintă o perspectivă revelatoare asupra istoriei artei turceşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea până la sfârşitul secolului al XX-lea, ultimele perioade ale Imperiului Otoman. Muzeul de Istorie Hagia Sophia, deschis recent şi situat la câţiva paşi de iconica Hagia Sophia, îi poartă pe vizitatori într-o călătorie de neuitat prin istoria acestui edificiu important de aproximativ 1700 de ani, oferind o explorare imersivă unică a istoriei bogate a Hagia Sophia. Primul muzeu de artă modernă şi contemporană din Turcia, İstanbul Modern, acum găzduit într-o impresionantă clădire proiectată de Renzo Piano şi cu vedere spre Bosfor, găzduieşte expoziţii temporare apreciate şi cele mai inovatoare exemple de artă modernă turcească.

 

Descoperire excepţională: gastronomia Istanbulului.

Pe lângă celelalte atuuri ale sale, Istanbulul este celebru şi pentru gastronomia sa. Acest gastro-oraş cu stele Michelin nu găzduieşte doar restaurante celebre cu stele Michelin. Este şi un centru unde patrimoniul culinar distinct al ţării este expus în deliciile de stradă, restaurantele venerabile şi localurile care oferă cele mai bune exemple din bucătăria locală şi globală. Serile blânde de octombrie creează o experienţă cu totul unică de savurare a gusturilor bogate ale bucătăriei turceşti şi a vinurilor turceşti într-un cadru fermecător al istoricului Bosfor.

 

Link-uri de descărcare pentru imagini: https://docs.tga.gov.tr/g6mmvc7m & https://docs.tga.gov.tr/72kbu22u

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici