Bucureştiul, capitala europeană cu CEA MAI RAPIDĂ conexiune la internet. Pe ce locuri se află Paris, Londra, Berlin

Un studiu întocmit de furnizorul britanic de servicii de broadband Hyperoptic, prezintă clasamentul capitalelor europene după viteza medie a conexiunii la internet.

4420 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul, capitala europeană cu CEA MAI RAPIDĂ conexiune la internet. Pe ce locuri se află Paris, Londra, Berlin

Topul capitalelor europene cu cea mai rapidă conexiune la Internet. Pe ce loc se află Bucureştiul? (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Bucureştiul ocupă locul întâi în acest clasament, depăşind oraşe ca Paris, Londra sau Berlin, potrivit studiului citat de ISPreview.

Locuitorii capitalei României beneficiază de o viteză medie de download de 81,18 Mbps, se arată în clasamentul Hyperoptic, care include 33 de capitale europene.

Cifrele se referă atât la internetul utilizat de companii, cât şi de gospodării.

Parisul, cu o viteză medie de 78,15 Mbps, se situează pe locul al doilea, urmat de Vilnius (Lituania) cu 60,14 Mbps, Stockholm (Suedia) cu 58,37 Mbps şi Berna (Elveţia) cu 51,19 Mbps.

Cu o viteză medie de 26,29 Mbps, Londra ocupă locul 26 în clasament, în urma Berlinului (26,51 Mbps), Varşoviei (26,68 Mbps) şi Bruxelles-ului (28,51 Mbps).

Capitala Greciei se situează pe ultimul loc, cu o viteză de numai 9,45 Mbps, la mică distanţă de Nicosia (Cipru), cu 9,58 Mbps.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici