Bulandra caută cele mai interesante bloguri pentru a le trasforma în piese de teatru

Teatrul Bulandra caută trei bloguri româneşti pentru a le transforma în piese scurte de teatru, de 30 de minute, care vor fi prezentate în "Blog the Theatre Festival", din perioada 21-25 mai 2008, din localitatea austriacă Graz, transmite teatrul.

6 afișări
Imaginea articolului Bulandra caută cele mai interesante bloguri pentru a le trasforma în piese de teatru

Texte de pe blog, puse în scenă de Teatrul Bulandra

Teatrul Bulandra a devenit, din luna septembrie, partener în proiectul "Blog the Theatre", iniţiat de Schauspielhaus din Graz, alături de Noradowi Stary Teatr din Polonia, Teatrul Katona din Ungaria şi Teatrul Garibaldi din Italia.

Proiectul "Blog the Theatre" are drept scop să cerceteze felul în care simte şi gândeşte generaţia internetului din ţările partenere şi să investigheze locurile comune, diferenţele, pretenţiile, întrebările care există în diversele comunităţi din noua sferă europeană. Proiectul atrage atenţia spre lumea virtuală şi integrează un grup semnificativ de mare de oameni interesanţi în lumea teatrului.

Piesele vor fi puse în scenă de către teatrele participante şi, în final, vor lua parte la Festivalul "Blog The Theatre" din Graz, alături de toate celelalte texte câştigătoare.

Daniel Popa se va ocupa de managementul acestui proiect în România.

Până în luna decembrie, cei trei blogscouts, Daniel Popa, Ana Săndoiu şi Laurenţiu Bănescu, identifică texte de pe jurnale electronice care pot fi transformate în piese. Cei trei blogscouts vor alcătui o bază de date cuprinzând cele mai interesante bloguri româneşti din punctul de vedere al conţinutului, pe care le vor posta la secţiunea "Forum" a website-ului www.blogtheatre.net pentru ca ele să poată fi votate şi comentate de către vizitatorii site-ului. Bineînţeles, vizitatorii site-ului pot aduce noi propuneri de bloguri, astfel implicându-se activ în procesul de selecţie.

Apoi, în ianuarie 2008, extrase din blogurile selectate vor fi citite în cadrul unei lecturi publice la Teatrul Bulandra, iar apoi, până în aprilie anul viitor, urmează să fie scrise piesele de către dramaturgi, pe baza textelor de pe cele trei bloguri selectate, după obţinerea acordului autorului.

În timpul repetiţiilor pentru spectacole, autorii blogurilor, dar şi dramaturgii se pot implica pentru alegerea distribuţiei şi a modului de prezentare.

În ultima fază a proiectului, cele trei piese vor fi prezentate la festivalul de la Graz, unde vor participa toate cele cinci ţări implicate în proiect. Piesa desemnată câştigătoare în cadrul acestui festival va fi transformată într-un spectacol de teatru şi produsă din bani europeni, urmând să aibă premiera la Graz.

Pe site-ul proiectului, www.blogtheatre.net, la secţiunea "Forum", vizitatorii au ocazia de a deschide discuţii privind blogurile găsite de către blogscouteri, de a-şi propune propriile bloguri şi de a comenta alte bloguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici