"Bună! Ce faci? " şi alte trei filme româneşti, la Festivalul de la Karlovy Vary 2011 - VIDEO

Lungmetrajul "Bună! Ce faci?", de Alexandru Maftei, scurtmetrajul "Colivia", de Adrian Sitaru, şi mediumetrajele "Draft 7", de Luiza Pârvu, şi "Apele tac", de Anca Lăzărescu, vor fi proiectate în cadrul celei de-a 46-a ediţii a Festivalului de la Karlovy Vary, Cehia, între 1 şi 9 iulie.

207 afișări
Imaginea articolului "Bună! Ce faci? " şi alte trei filme româneşti, la Festivalul de la Karlovy Vary 2011 - VIDEO

"Bună! Ce faci? " şi alte trei filme româneşti, la Festivalul de la Karlovy Vary 2011 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Filmele româneşti sunt incluse în trei secţiuni ale festivalului - Zece regizori europeni în ochii Variety/ Variety Critics' Choice - "Bună! Ce faci?", "Praga prezintă" - "Colivia", Fresh Selection - "Draft 7" şi "Apele tac" -, potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român (ICR).

Regizorul filmului "Bună! Ce faci?", Alexandru Maftei, a fost inclus de prestigioasa revistă de specialitate americană Variety în selecţia sa anuală a celor mai promiţători 10 cineaşti europeni, ale căror pelicule sunt prezentate la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary.

Lansată în urmă cu 14 ani, secţiunea Variety Critics' Choice, desfăşurată pe 3 şi 4 iulie, a devenit unul dintre cele mai populare evenimente din cadrul Festivalului de la Karlovy Vary.

La cea de-a 46-a ediţie a festivalului, Alexandru Maftei va fi prezentat presei, producătorilor şi agenţilor străini, iar ICR susţine participarea regizoarei Luiza Pârvu în secţiunea Fresh selection.

Iniţiat în anul 1946, Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este cel mai important eveniment de profil de categorie A din centrul şi estul Europei şi singurul de acest calibru de pe teritoriul Cehiei. La cea de-a 46-a ediţie a festivalului, actriţa de film, teatru şi televiziune Judi Dench va primi Globul de Cristal pentru întreaga carieră.

O altă distincţie de prestigiu, premiul preşedintelui festivalului, va fi înmânat actorului, scenaristului şi regizorului american John Turturro. John Turturro şi soţia sa, Katherine Borowitz, vor fi prezenţi şi la premiera mondială a celui mai recent film al lor, "Somewhere Tonight", care va avea loc în cadrul ediţiei din acest an a festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici