"Buzunarul cu pâine", cu Oana Pellea şi Mihai-Gruia Sandu, jucat cu casa închisă la Londra

Spectacolul "Buzunarul cu pâine", cu Oana Pellea şi Mihai-Gruia Sandu, după o piesă a lui Matei Vişniec, a avut două reprezentaţii, cu casa închisă, vineri şi sâmbătă, la Riverside Studios din Londra

147 afișări
Imaginea articolului "Buzunarul cu pâine", cu Oana Pellea şi Mihai-Gruia Sandu, jucat cu casa închisă la Londra

"Buzunarul cu pâine", cu Oana Pellea şi Mihai-Gruia Sandu, jucat cu casa închisă la Londra (Imagine: teatrulmetropolis.ro)

Prezentat deja în Franţa, Maroc, Liban si Elveţia, spectacolul "Buzunarul cu pâine" a avut şi premiera lononeză, cu casa închisă, la Riverside Studiosm, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Londra.

Prestaţia celor doi actori a ridicat în picioare publicul londonez la cele două reprezentaţii, care au fost anunţate în majoritatea revistelor şi portalurilor de teatru britanice: Evening Standard, TimeOut London, westlondonliving.co.uk, visitlondon.com, movestage.co.uk etc.

Potrivit ICR Londra, drama realistă "Buzunarul cu pâine" a impresionat prin "măiestria actoricească" şi "textul inteligent".

La reprezentaţie a fost prezent în sală şi ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga. Reacţiile după spectacol au fost elogioase: "Vă mulţumim că ne-aţi dat ocazia să vedem doi mari actori români pe scena londoneză"; "Spectacolul mi-a plăcut enorm, a fost minunat"; "O performanţă incredibil de bine jucată", potrivit ICR Londra.

"«Buzunarul cu pâine» este o piesă... realistă. Simplă prin situaţia dramatică, piesa devine universală, în sensul cel mai dureros, prin felul în care se dezvoltă. Morala acestei fabule atinge partea invizibilă a laşităţii noastre, atât de caracteristică naturii umane. Din cauza filozofării excesive pe tema virtuţilor şi frumuseţii acţiunii, personajele mele rămân paralizate tocmai atunci când ar trebui neapărat să acţioneze", spune Matei Vişniec.

La rândul lor, actorii completează: "Vorbeşte despre noi. Aşa cum suntem. Cinici şi superficiali. Inteligenţi şi penibili. Generoşi şi laşi. Noi cu toate cele ale noastre. Bune şi rele. Într-o lume îngheţată în vorbe. Nemişcată. O lume caraghioasă şi tristă în acelaşi timp. Un text emoţionant. Vişniec undeva între Caragiale şi Beckett. Şi ce atâtea cuvinte!...".

"Buzunarul cu pâine" a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la ediţia 2009 a Festivalului Comediei Româneşti (festCo) de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici