Cameră: Persoanele cu venituri din drepturi de autor, asigurate în sistemul public de pensii

Persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe sau din contracte ori convenţii urmează să fie asigurate obligatoriu, prin efectul legii, în sistemul public de pensii, au decis, miercuri, deputaţii.

58 afișări
Imaginea articolului Cameră: Persoanele cu venituri din drepturi de autor, asigurate în sistemul public de pensii

Cameră: Persoanele cu venituri din drepturi de autor, asigurate în sistemul public de pensii (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Această prevedere a fost adoptată la dezbaterea proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Amendamentul a fost propus de deputaţii PDL Daniel Geantă, Mihaela Stoica, Claudia Boghicevici, Iulian Vladu şi Gelu Vişan.

Propunerea deputaţilor democrat-liberali a fost respinsă, iniţial, de membrii Comisiei pentru muncă a Camerei, însă plenul a adoptat acest amendament cu 118 voturi "pentru", 76 de voturi "împotrivă" şi opt abţineri.

Amendamentul prevede că în sistemul public de pensii urmează să fie asigurate obligatoriu persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit articolului 7 alin. 1, punctul 131 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu regularitate sau în mod ocazional.

În amendament se mai precizează că în sistemul public de pensii vor fi asigurate obligatoriu persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din contracte sau convenţii încheiate potrivit Codului civil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici