CANNES 2014: Filmul "Party Girl" va deschide secţiunea Un Certain Regard

Filmul "Party Girl", un lungmetraj de debut scris şi regizat de Marie Amachoukeli, Claire Burger şi Samuel Theis, va deschide secţiunea Un Certain Regard de la Festivalul de la Cannes 2014, au anunţat, joi seară, organizatorii evenimentului.

77 afișări
Imaginea articolului CANNES 2014: Filmul "Party Girl" va deschide secţiunea Un Certain Regard

CANNES 2014: Filmul "Party Girl" va deschide secţiunea Un Certain Regard

Anul trecut, filmul care a fost proiectat în deschiderea secţiunii Un Certain Regard de la Cannes a fost lungmetrajul "Hoţii de celebritate/ The Bling Ring", regizat de Sofia Coppola.

Produs de Elzevir Films şi distribuit de Pyramide Films, lungmetrajul "Party Girl" prezintă viaţa de zi cu zi a personajului Angélique, în vârstă de 60 de ani, o animatoare dintr-un bar de noapte, care iubeşte încă distracţiile şi bărbaţii, dar care, devenită o "veterană" în branşă, începe să simtă apropierea sfârşitului. Dintr-un capriciu, ea acceptă să se căsătorească cu Michel, unul dintre clienţii ei fideli. Portret al unei femei libere, care a ales o viaţă la marginea societăţii, filmul "Party Girl" reprezintă o incursiune în inima unei Franţe necunoscute, cu un realism asumat, întrucât personajul principal este interpretat de adevărata Angélique.

Cei trei coregizori s-au cunoscut la École Nationale Supérieure des Métiers de l'Image et du Son (Fémis) unde au studiat scenariu şi montaj. Au semnat împreună scurtmetraje remarcate şi premiate la festivaluri: "Forbach" - pemiul al doilea al secţiunii Cinefondation la Festivalul de la Cannes din 2008 şi mrele pemiu al Festivalului de la Clermont-Ferrand din 2009 -, "C'est gratuit pour les filles" (proiectat în secţiunea Semaine de la Critique de la Cannes 2009 şi recompensat cu premiul César pentru cel mai bun scurtmetraj în 2010) şi "Demolition Party", lansat în 2013.

Filmul "Party Girl" va fi proiectat în deschiderea secţiunii Un Certain Regard de la Cannes pe 15 mai 2014.

Juriul acestei secţiuni va fi prezidat de cineastul argentinian Pablo Trapero.

Programul complet al secţiunii Un Certain Regard va fi anunţat, ca şi filmele din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, pe 17 aprilie, la Paris.

Un Certain Regard, o secţiune înfiinţată în 1978, prezintă de obicei filme atipice, regizate de cineaşti mai puţin cunoscuţi.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14 - 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici