Capitalele culturale europene în 2012 şi 2013, desemnate - GALERIE FOTO

Oraşele Guimaraes (Portugalia) şi Maribor (Slovenia) vor fi capitale culturale europene în 2012, iar Marsilia (Franţa) şi Kosice (Slovacia) vor beneficia de acelaşi statut în 2013, au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene.

1858 afișări
Imaginea articolului Capitalele culturale europene în 2012 şi 2013, desemnate - GALERIE FOTO

Sibiu

GALERIE FOTO

"Felicit cele patru oraşe pentru faptul că au fost desemnate capitale culturale europene, un statut care se bucură de o reputaţie lungă şi excelentă", a declarat Jan Figel, comisar european pentru Educaţie, la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor Culturii din Europa, care a avut loc marţi, la Bruxelles.

"Faptul că va purta timp de un an acest titlu îi asigură unui oraş o mare atenţie din partea mass-media şi creează un potenţial enorm pentru viitoarea lui dezvoltare locală", a explicat Jan Figel.

Comisia Europeană a indicat că pregătirea unui astfel de eveniment durează "mai mulţi ani" şi că din acest motiv a decis înfiinţarea unui birou de consiliere.

După Vilnius (Lituania) şi Linz (Austria) din acest an, următoarele capitale culturale europene vor fi Essen (Germania), Pecs (Ungaria) şi Istanbul (Turcia), în 2010, fiind urmate de Turku (Finlanda) şi Tallin (Estonia) în 2011.

În 2007, statutul de capitală culturală europeană a fost împărţit de Sibiu şi Luxemburg.

Programul "Capitală culturală europeană" a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 30 de oraşe au deţinut acest titlu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici