- Home
- Cultură-Media
-
BRUXELLES, (13.05.2009, 18:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Capitalele culturale europene în 2012 şi 2013, desemnate - GALERIE FOTO
Oraşele Guimaraes (Portugalia) şi Maribor (Slovenia) vor fi capitale culturale europene în 2012, iar Marsilia (Franţa) şi Kosice (Slovacia) vor beneficia de acelaşi statut în 2013, au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene.
1847 afișări

Sibiu
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un bărbat a cheltuit 160.000 de lire sterline pentru a vizita 700 de morminte din întreaga lume
-
Războiul din Ucraina, ziua 171. Atac asupra oraşului Krematorsk / Tranzitul de petrol rusesc prin Ucraina revine la normal / Rusia intră în recesiune, dar ameninţă SUA că declararea sa ca "stat ce sponsorizează terorismul" este un punct fără întoarcere / Două nave cu cereale au plecat spre Turcia
-
Simona Halep, finalistă la Toronto. A învins-o în semifinale pe Jessica Pegula, întorcând un meci care părea pierdut
-
Cod galben de inundaţii în sud-vestul ţării. Avertizarea, valabilă pentru sâmbătă
"Felicit cele patru oraşe pentru faptul că au fost desemnate capitale culturale europene, un statut care se bucură de o reputaţie lungă şi excelentă", a declarat Jan Figel, comisar european pentru Educaţie, la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor Culturii din Europa, care a avut loc marţi, la Bruxelles.
"Faptul că va purta timp de un an acest titlu îi asigură unui oraş o mare atenţie din partea mass-media şi creează un potenţial enorm pentru viitoarea lui dezvoltare locală", a explicat Jan Figel.
Comisia Europeană a indicat că pregătirea unui astfel de eveniment durează "mai mulţi ani" şi că din acest motiv a decis înfiinţarea unui birou de consiliere.
După Vilnius (Lituania) şi Linz (Austria) din acest an, următoarele capitale culturale europene vor fi Essen (Germania), Pecs (Ungaria) şi Istanbul (Turcia), în 2010, fiind urmate de Turku (Finlanda) şi Tallin (Estonia) în 2011.
În 2007, statutul de capitală culturală europeană a fost împărţit de Sibiu şi Luxemburg.
Programul "Capitală culturală europeană" a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 30 de oraşe au deţinut acest titlu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 00:05
-
ieri, 23:41
David Popovici, felicitat de fostul deţinător al recordului mondial