Caravana "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" îşi încheie traseul

Aproape 18.000 de oameni au putut să vadă filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în condiţii reale de cinematograf, datorită caravanei "4,3,2", un proiect realizat de către regizor şi de echipa de producţie, menit să reînvie cultura cinematografică.

1 afișare
Imaginea articolului Caravana "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" îşi încheie traseul

Caravana "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" îşi încheie traseul

"Rezultatele Caravanei, raportate la numărul de spectatori, ne-au demonstrat că oamenii vor să vadă filme, nu şi-au pierdut interesul faţă de cinema. Noi am făcut un prim pas pentru a aduce filmul acolo unde nu existau condiţii. Mai departe, însă, este responsabilitatea autorităţilor în domeniu să se ocupe de crearea acestor facilităţi – renovarea şi extinderea sălilor de cinematograf", a spus Cristian Mungiu.

Aproape 18.000 de oameni din oraşele din România unde nu mai existau cinematografe au putut să vadă filmul "4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile", în condiţii reale de cinematograf datorită caravanei filmului. Acesta a fost un proiect asumat de Cristian Mungiu şi echipa de producţie, pornit de la faptul că în România doar 20 de oraşe mai beneficiază de săli de cinematograf funcţionale în afară de Bucureşti.

După 31 de zile şi aproape 3.200 de km parcurşi, caravana cinematografică s-a încheiat miercuri, odată cu popasul de două zile la Constanţa. Destinaţia finală a caravanei a fost aleasă, nu pentru că în oraş nu ar exista cinematograf, ci pentru că există doar unul singur, iar filmul nu a ajuns la constănţeni până la această dată. Caravana "4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile" poate contribui la relansarea culturii cinematografice în cel mai mare oraş după Capitală.

Celelalte 14 oraşe prin care a trecut Carvana "4,3,2" sunt: Tulcea, Brăila, Galaţi, Focşani, Bârlad, Vaslui, Roman, Satu Mare, Zalău, Miercurea-Ciuc, Petroşani, Reşiţa, Drobeta Turnu Severin şi Călăraşi.

Recordul la numărul de spectatori îl deţin Bârladul şi Constanţa, unde aproape 2.000 de oameni au văzut cele patru proiecţii din fiecare oraş, urmate de Brăila, cu 1.600 de spectatori şi Focşani cu 1.300. Caravana s-a oprit câte două zile în fiecare oraş, timp în care au avut loc patru proiecţii pe pelicula de 35 de mm cu ajutorul unui echipament tehnic adus din Germania, acelaşi de la premiera din Bucureşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici