"Caravana cinematografică", de Titus Muntean, în competiţie la Festivalul Anonimul 2010 - VIDEO

"Caravana cinematografică", de Titus Muntean, se numără printre cele şapte lungmetraje aflate în competiţie la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc în perioada 9 - 15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informează organizatorii.

61 afișări
Imaginea articolului "Caravana cinematografică", de Titus Muntean, în competiţie la Festivalul Anonimul 2010 - VIDEO

"Caravana cinematografică", de Titus Muntean, în competiţie la Festivalul Anonimul 2010

Celelalte şase titluri propuse de selecţionerul Ludmila Cvikova pentru competiţia de lungmetraje sunt:

Pelicula "Caravana cinematografică" a fost prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic din 2009 şi a avut o proiecţie specială, anul acesta, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Al doilea film de lungmetraj al lui Titus Muntean după debutul său de succes "Examen", "Caravana Cinematografică" este realizat după romanul cu acelaşi titlu al lui Ioan Groşan şi spune povestea lui Tavi, un tânăr activist de partid, care soseşte cu o caravană cinematografică într-un sat izolat din Transilvania, pentru a rula filme propagandistice ruseşti.

Este prima sarcină de partid pentru Tavi, iar el face tot ce îi stă în putinţă să o îndeplinească cu succes, deşi se loveşte de lipsa de entuziasm a sătenilor.

Cele şapte titluri concurează pentru marele premiu al Festivalului de Film Anonimul, în valoare de 3.000 de dolari, acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la eveniment.

La secţiunea de scurtmetraje a Festivalui Anonimul 2010 au fost înscrise 350 de pelicule de ficţiune şi animaţie din 36 de ţări, dintre care 45 de producţii româneşti. Selecţia realizată de criticul de film Irina Margareta Nistor cuprinde 30 de scurtmetraje de ficţiune şi 20 de scurtmetraje de animaţie.

Producţiile româneşti aflate în competiţia de scurtmetraje sunt:

  • "Înainte şi după 22-12-1989", de Andrei Cohn,

  • "Midas şi povestea fantomei", de Jamil Hendi,

  • "Ela", de Tudor Jurgiu,

  • "Muzica în sânge", de Alexandru Mavrodineanu,

  • "Derby", de Paul Negoescu,

  • "Eu şi sora mea", de Ozana Nicolau,

  • "No news", de Alexandru Stănescu,

  • "Piscine, Germania", de Emanuel Vasiliu,

cărora li se adaugă scurtmetrajele de animaţie

  • "Obiceiuri proaste", de Oana-Cătălina Gheorghiu, şi

  • "Vive la crise", de Alexei Gubenco.

Filmele selecţionate concurează pentru premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1.000 de dolari, distincţii acordate de asemenea pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe.

La secţiunea scurtmetraje ficţiune, Fundaţia Anonimul va acorda premiul "Ovidiu Bose Paştină", în valoare de 1.000 de dolari.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Consiliului Judeţean Tulcea, Institutului Cultural Român şi Televiziunii Române, producător asociat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici