Caravana Filmelor Next, între 8 şi 23 august, în opt oraşe din România

Mai multe pelicule prezentate în cele opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT vor fi proiectate, între 8 şi 23 august, când Caravana Filmelor NexT va ajunge în opt oraşe din România, pentru o serie de proiecţii organizate în jurul conceptului de picnic şi cinema sub clar de lună.

334 afișări
Imaginea articolului Caravana Filmelor Next, între 8 şi 23 august, în opt oraşe din România

Caravana Filmelor Next, între 8 şi 23 august, în opt oraşe din România (Imagine: Facebook)

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, o parte dintre cele mai bune filme văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema la Festivalul NexT vor fi proiectate vara aceasta în aer liber, în spaţii neconvenţionale din Braşov (8 - 9 august), Alba Iulia (10 - 11 august), Oradea (12 - 13 august), Deva (14 - 15 august), Târgu-Mureş (16 - 17 august), Piatra Neamţ (18 - 19 august), Iaşi (20 - 21 august) şi Galaţi (22 - 23 august).

Pe 24 august, Caravana Filmelor NexT se întoarce în Bucureşti, cu o proiecţie specială în parcul Herăstrău.

"Misiunea Festivalului Internaţional de Film NexT este să descopere şi să promoveze în plan local, naţional şi internaţional cineaşti aflaţi la începutul carierei lor. După câţiva ani de proiecţii organizate în ţară în colaborare cu asociaţii culturale locale, anul acesta, am decis să organizăm propria caravană, un eveniment de amploare, orientat de data aceasta spre centre urbane importante, în care s-ar putea dezvolta cu uşurinţă, în timp, o serie de evenimente culturale de anvergură", a declarat Yvonne Irimescu, coordonatoarea Societăţii Culturale NexT.

Spectatorii care vor lua parte la Caravana NexT în această vară vor putea viziona în premieră în oraşul lor scurtmetraje inovative, producţii naţionale şi internaţionale, grupate în patru programe speciale: NexT Disco Night, un program de musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, despre poveşti de dragoste înflăcărate, NexT Comedy Night, un program de comedii spumoase, care reuneşte o varietate de tipuri, forme şi tradiţii de comic cinematografic, Oscars Night, cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la premiile Academiei de film americane în 2014, printre care şi câştigătorul "Helium", şi NexT Romanian Shorts, cinci scurtmetraje româneşti cu zvâc, mai vechi şi mai noi, menite să prezinte o altă faţă a cinematografiei româneşti.

Intrarea este liberă în fiecare dintre cele două seri de proiecţie din cele opt oraşe.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici