Care sunt nominalizările de la gala Critics' Choice pe 2012 - VIDEO

Filmul mut "The Artist" şi cel de animaţie "Hugo" au primit, joi, câte 11 nominalizări la gala Critics' Choice Awards pe 2012, într-o săptămână care se anunţă crucială pentru identificarea principalilor concurenţi cu şanse la Oscaruri.

135 afișări
Imaginea articolului Care sunt nominalizările de la gala Critics' Choice pe 2012 - VIDEO

Care sunt nominalizările de la gala Critics' Choice pe 2012

Cele două lungmetraje - ambele reprezentând veritabile declaraţii de dragoste pentru epoca de început a cinematografiei - au primit 11 nominalizări fiecare, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor" - Michel Hazanavicius, pentru "The Artist", şi Martin Scorsese, pentru "Hugo".

Drama "The Help" şi filmul "Drive" urmează în topul peliculelor cu cele mai multe nominalizări - opt -, iar drama "The Descendants", cu George Clooney, şi "War Horse", regizat de Steven Spielberg, au primit câte şapte nominalizări. Toate aceste patru pelicule se numără printre cele 10 nominalizate la categoria "cel mai bun film".

George Clooney, Brad Pitt ("Moneyball") şi Viola Davis ("The Help") au fost nominalizaţi la categoriile pentru interpretare, alături de Meryl Streep, pentru rolul ei din "The Iron Lady", cel al fostului premier britanic Margaret Thatcher, dar şi Michelle Williams, care o întruchipează pe Marilyn Monroe în "My Weekend with Marilyn".

Nominalizările au fost anunţate de Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie de critici de film din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Printre celelalte pelicule nominalizate la categoria "cel mai bun film" se numără "Midnight in Paris", de Woody Allen, şi "The Tree of Life", de Terrence Malick.

Christopher Plummer, deja recompensat de asociaţiile de critici care au deschis sezonul premiilor de la Hollywood, a fost nominalizat pentru rolul din "Beginners", cel al unui bărbat homosexual care îşi anunţă în mod public orientarea sexuală abia după ce ajunge la vârsta a treia.

Jessica Chastain a fost şi ea nominalizată, pentru rolul din drama "The Help".

În 2010, marele învingător al galei Critics' Choice a fost "Reţeaua de socializare", recompensat la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu".

Gala Critics' Choice Awards va avea loc Los Angeles pe 12 ianuarie 2012.

Nominalizările pentru premiile Critics' Choice au fost anunţate cu o zi înainte ca Sindicatul actorilor de la Hollywood (Screen Actors Guild/ SAG) să îşi anunţe, miercuri, propriile nominalizări pe 2011 şi cu două zile înainte de nominalizările pentru Globurile de Aur.

Premiile Critics' Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori. Prin comparaţie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reuşit să se impună la Oscaruri în mai puţin de 50% din cazuri, în aceeaşi perioadă citată.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics' Choice, este alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri din Statele Unite şi Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici