Castelul Bran, pe locul al treilea în topul preferinţelor turiştilor. Câţi turişti au vizitat castelul lui Dracula în anul 2014

Peste 560.000 de turişti, majoritatea străini, au vizitat Castelul Bran anul trecut, obiectivul turistic situându-se pe locul al treilea în topul preferinţelor turiştilor, după Muzeul ”Antipa“ şi Muzeul Naţional al Satului.

2923 afișări
Imaginea articolului Castelul Bran, pe locul al treilea în topul preferinţelor turiştilor. Câţi turişti au vizitat castelul lui Dracula în anul 2014

Castelul Bran (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

În cursul anului trecut, castelul lui Dracula a fost vizitat de aproximativ 560.000 de turişti, cu 8% mai mult faţă de 2013, iar 63% dintre aceştia au fost cetăţeni străini, potrivit lui Alexandru Prişcu, reprezentant al administraţiei Castelului Bran.

”Există un calendar al evenimentelor pe care le acoperim în fiecare an, cărora şi se adaugă alte evenimente noi pe care le promovăm prin intermediul ghizilor şi al agenţiilor de turism. Se observă o schimbare în bine, mai ales datorită faptului că imaginea României s-a schimbat în optica străinilor. Am avut şi o promovare mai bună prin participare la târguri de turism internaţionale şi sperăm că vom avea şi o infrastructură mai bună pentru a atrage mai mulţi turişti. Chiar acum ne pregătim pentru a participa la târgul de turism din Stuttgart, Germania, care se va desfăşura în perioada 17-25 ianuarie“, a spus Prişcu.

Potrivit acestuia, ca număr de turişti, Castelul Bran se află în topul preferinţelor turiştilor români şi mai ales străini, fiind devansat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa“ şi Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

În schimb, ca venituri din încasări din vânzarea de bilete, Alexandru Prişcu spune că Branul se situează ”indiscutabil pe locul întâi“ în topul naţional.

Preţul unui bilet de intrare la Castelul Bran este de 30 lei pentru adulţi, 20 lei pentru persoanele peste 65 de ani, 15 lei pentru studenţi şi 7 lei pentru elevi. Pentru grupuri de elevi de peste 20 de persoane, biletul de intrare este de 5 lei de persoană. Intrarea este liberă pentru persoanele cu dizabilităţi şi instituţionalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici