Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO alături de castelele din Bavaria

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Rimetea, în judeţul Alba, că ministerul pe care îl conduce a început demersurile, împreună cu ministerul culturii german, pentru introducerea pe lista UNESCO a Castelului Peleş alături de castelele din Bavaria.

269 afișări
Imaginea articolului Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO alături de castelele din Bavaria

Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO alături de castelele din Bavaria (Imagine: Adrian Lupea/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a spus că Ministerul Culturii nu va putea introduce pe lista UNESCO doar o poziţie singulară pentru Castelul Peleş şi de aceea a început o serie de discuţii cu ministerul german al culturii, pentru introducerea castelului alături de castelele regale din Landul Bavaria.

"Pentru Castelul Peleş am început discuţiile cu nemţii, cu Bavaria, pentru că nici Germania, nici Landul Bavaria, nu are posibilitatea de a include castelele regale din Bavaria şi nici noi nu avem cum să introducem o poziţie singulară pentru Castelul Peleş. Şi atunci vrem să mergem împreună cu Bavaria. Am fost în septembrie, octombrie, la Munchen şi am discutat cu omologul meu despre acest subiect. Avem şi acordul de principiu al Casei Regale de a introduce şi Castelul Peleş pe listă. Dar doar împreună putem merge, pentru că nici noi, nici bavarezii singuri nu pot", a spus Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a spus că demersurile presupun includerea castelelor bavareze şi a Castelului Peleş direct pe lista UNESCO şi nu pe lista tentativă, deoarece aceasta este o anticameră a UNESCO şi procesul ar dura foarte mult timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici